Сб, 2024-04-27, 07:19
Головна Реєстрація RSS
Вітаю Вас, Гість
Новини минулих днів

15:47
Глава Української єпархії Вірменської Апостольської Церкви Григоріс Буніатян помер
Інші останні Релігійні новини

7 березня на 69-му році життя в Харкові помер глава Української єпархії Вірменської Апостольської Церкви архієпископ Григоріс Буніатян. Про це повідомляє Релігійно-інформаційна служба України з посиланням на сайт Київської вірменської громади.

Президент України Петро Порошенко висловив співчуття духовенству та вірянам Української єпархії Вірменської Апостольської Церкви з приводу смерті архієпископа, повідомляє прес-служба президента України.

"З глибоким сумом я сприйняв звістку про смерть Архієпископа Григоріса Буніатяна. З життя пішов видатний церковний діяч, духовний лідер вірменської громади України. Багато зусиль він докладав для розвитку державно-церковних взаємин і налагодження конструктивного міжконфесійного діалогу. В наших серцях назавжди залишиться світла пам'ять про нього. Царство йому небесне!", - йдеться в повідомленні.

Водночас прем'єр-міністр Арсеній Яценюк підкреслив, що владика Григоріс Буніатян був справжнім народним послом Вірменії в Україні та України у Вірменії.

"Схиляю голову перед пам'яттю Владики Григоріса Буніатяна. Глава Української єпархії Вірменської Апостольської Церкви був не тільки чуйним і благодушним батьком для своїх вірних, беззаперечним авторитетом вірменської громади України, а й активним учасником її суспільного та суспільно-культурного життя. Він був дійсно народним послом Вірменії в Україні та України - у Вірменії", - цитує прем'єра прес-служба Кабміну.

Він висловив щирі співчуття усім, хто знав, любив і цінував Архієпископа Григоріса, хто вчився у нього мудрості і доброти.

"Вічна і світла йому пам'ять", - додав Яценюк.

Довідка

Архієпископ Григоріс Буніатян народився 26 серпня 1946 року. Висвячений 1969, став настоятелем вірменської громади в Ростові. Протягом 1971-73 і 1975-79 рр. був настоятелем для вірмен в Ліоні та Парижі.

1975 року возведений у сан архімандрита, в 1979-80 рр. був ректором семінарії в Ечміадзіні. 26 жовтня 1983 висвячений в єпископи.

У 1981-1990 рр. очолював вірменську єпархію в Аргентині, а з 1990 по 1997 р - в Ширака (Вірменія). 2000-2001 рр. очолював єпархію в Армавірі (Росія).

2001 року Католикос всіх вірмен Гарегін II проголосив його главою Української єпархії ВАЦ з центром у Львові.

Повідомляють Новини європейської України
Категорія: Релігійні новини | Переглядів: 951 | Додав: adminA | Теги: помер, глава Української єпархії Вірменськ | Рейтинг: 0.0/0
Всього коментарів: 0
Додавати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі.
[ Реєстрація | Вхід ]