Чт, 2024-03-28, 12:47
Головна Реєстрація RSS
Вітаю Вас, Гість
Новини минулих днів

19:42
Голландія і Естонія близькі до демаршу. Фюле вслід за Баррозу залишає відкритим питання Євро-2012
Інші останні Політичні новини

Євро-2012 дасть Європі змогу пересвідчитися, як Україна дотримується європейських правил і стандартів.

Про це написав у Twitter єврокомісар з питань розширення та європейської політики сусідства Штефан Фюле, повідомляє Укрінформ.

"Чемпіонат стане тим вікном для Європи, через яке можна побачити не лише як Україна грає у футбол, а й як Київ грає за європейськими правилами та стандартами", - зазначив єврокомісар.

У той же час Iнтерфакс-Україна з посиланням на Radio Nederland повідомляє, що, за словами голландського міністра закордонних справ Урі Розенталя, остаточне рішення про бойкот ще не прийнято.

"Ми намагаємося чинити максимальний тиск. Якщо ситуація, що склалася з законом і поводженням з ув'язненими, зокрема, навколо Тимошенко, не покращиться, уряд Нідерландів і королівський дім в Україну не приїде", - сказав він.

Президент Естонії Тоомас Хендрік Ільвес не візьме участі у зустрічі глав держав Центральної та Східної Європи в Ялті, повідомляє 2 травня Інтерфакс-Україна з посиланням на канцелярію глави держави.

"Президент Ільвес отримав запрошення взяти участь у зустрічі глав держав Центральної та Східної Європи в Україні, однак, оскільки час її проведення співпадає з конференцією пам'яті президента Леннарта Мері в Талліні, він вже повідомив про свою неучасть в Ялтинській зустрічі", - йдеться у заяві.

У той же час, канцелярія повідомила, що "президент Ільвес також висловив занепокоєння поводженням в Україні з політичними опонентами", передає новинне агентство.

Раніше директор департаменту інформаційної політики МЗС України Олег Волошин повідомив, що брати участь у зустрічі в Ялті відмовилися президенти Австрії, Чехії, Німеччини, Італії та Словенії. Він не виключив, що у зустрічі не візьме участі й президент Естонії.

У МЗС закликали не сприймати відмову деяких президентів приїхати в Україну як демарш.

У Європі дедалі частіше лунають заклики бойкотувати ігри Євро-2012, які пройдуть в Україні. В уряді Німеччини дали зрозуміти, що канцлер Ангела Меркель може відмовитися від відвідування України під час чемпіонату залежно від подальшої долі екс-прем'єра Юлії Тимошенко.

Крім того, напередодні 30 квітня стало відомо, що й голова Єврокомісії Жозе Мануель Баррозу має намір бойкотувати матчі і будь-які заходи чемпіонату Європи на території України.

1 травня глава місії України при Євросоюзі Костянтин Єлісеєв очікує, що інформація про заклики бойкотувати Євро-2012 перебільшена.


Повідомляють Новини європейської України
Категорія: Політичні новини | Переглядів: 1057 | Додав: adminA | Теги: відкритим питання Євро-2012, Баррозу, демаршу, Естонія, Голландія, Фюле | Рейтинг: 0.0/0
Всього коментарів: 0
Додавати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі.
[ Реєстрація | Вхід ]