Пт, 2024-04-19, 09:33
Головна Реєстрація RSS
Вітаю Вас, Гість
Новини минулих днів

10:25
Головам ОДА Яценюк доручив готуватися до війни
Інші останні Надзвичайні новини

Прем'єр-міністр України Арсеній Яценюк доручив головам обласних державних адміністрацій підготувати мобілізаційні плани економіки на випадок війни.

Про це він заявив в ході селекторної наради.

«У нас була розмова з головами адміністрацій про уточнення мобілізаційних планів національної економіки. На жаль, не всі області поставилися до цього виважено. Вимагаю надати кожною адміністрацією мобілізаційні плани економіки, якщо нам необхідно буде повністю переходити на військові рейки», - розказав прем'єр-міністр України.

Відмітимо, що, як зазначив голова українського уряду, головам облдержадміністрацій необхідно скласти перелік стратегічно важливих об'єктів в своїх областях і посилити їх охорону.

«Що стосується охорони об'єктів. Зараз я підпишу доручення, тут є кілька сотень об'єктів загальнодержавного значення, що підлягають обов'язковій охороні МВС, СБУ та Нацгвардією. До таких об'єктів належать порти, аеропорти, ряд об'єктів Укрзалізниці, гідротехнічні споруди, електростанції. Відповідний перелік для службового користування відправляється МВС, Нацгвардії і СБУ», - повідомив Яценюк.

Також додамо, що він доручив головам ОДА визначити в своїх областях такий же перелік об'єктів місцевого значення.

«У першу чергу це стосується об'єктів теплопостачання, газопостачання та об'єктів масового скупчення громадян», - додав урядовець.

Нагадаємо, що нещодавно голова комітету Верховної Ради з питань оборони Сергій Пашинський заявив, що всі необхідні рішення для введення військового стану фактично ухвалені, але їх задіють за умови вторгнення РФ на українську територію з північно-східного напрямку.

Повідомляють Новини європейської України
Категорія: Надзвичайні новини | Переглядів: 890 | Додав: adminA | Теги: готуватися до війни, головам ОДА Яценюк | Рейтинг: 0.0/0
Всього коментарів: 0
Додавати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі.
[ Реєстрація | Вхід ]