Чт, 2024-04-25, 20:12
Головна Реєстрація RSS
Вітаю Вас, Гість
Новини минулих днів

10:12
голови олімпійських комітетів України та Польщі підписали меморандум про співпрацю
Інші останні Спортивні новини

Президенти олімпійських комітетів України та Польщі Сергій Бубка та Анджей Красніцький підписали меморандум про співпрацю.

Як повідомляє у середу 18 лютого прес-служба НОК України, на церемонії в Олімпійському домі Бубка і Красніцький поставили підписи у присутності посла Республіки Польща в Україні Генрика Літвіна, генерального секретаря Олімпійського комітету Польщі Адама Кшесінського, директора з олімпійської логістики та міжнародних відносин Олімпійського комітету Польщі Маржени Кошевської, віце-президентів та членів виконкому НОК України.

Документом передбачено обмін спортивними делегаціями, тренерами, експертами і спортивними фахівцями із залученням національних федерацій, організацію тренувальних зборів та участь атлетів обох країн у міжнародних стартах в Україні та Польщі, обмін досвідом та інноваціями за програмами спортивної медицини, науки, антидопінгової діяльності, спортивних споруд тощо.

Після підписання документа Бубка заявив: "Наші країни завжди були близькими, і не лише географічно. Ми вже маємо позитивний досвід спортивної співпраці, яскравим прикладом чого стало, зокрема успішне проведення в Україні та Польщі фінальної частини футбольного Євро-2012, що визнано міжнародною спільнотою одним із найкращих в історії. Впевнений, що меморандум зможе відкрити нам нові можливості, що сприятиме розвитку олімпізму у двох країнах та у світі".

У свою чергу, Красніцький наголосив, що співпраця двох олімпійських комітетів триває вже давно, тому логічно, що сьогодні вирішено оформити її офіційно.

"Рівень ваших спортсменів є досить високим, а сьогодні ми ще мали можливість познайомитись і з діяльністю олімпійського комітету. Вражені побаченим та готові переймати ваш унікальний досвід і ділитися власними напрацюваннями", - сказав він.

Повідомляють Новини європейської України
Категорія: Спортивні новини | Переглядів: 882 | Додав: adminA | Теги: голови олімпійських комітетів Украї | Рейтинг: 0.0/0
Всього коментарів: 0
Додавати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі.
[ Реєстрація | Вхід ]