Вт, 2024-03-19, 08:41
Головна Реєстрація RSS
Вітаю Вас, Гість
Новини минулих днів

10:53
Головна ялинка країни з білими голубами з'явилась на Софійській площі
Інші останні Столичні новини - новини Києва

На Софійській площі у Києві сьогодні, 9 грудня, встановили 24-метрову ялинку, яку привезли з Карпат.

Про це йдеться в повідомленні прес-служби мистецького проектуUkraine Folk, організовує святкування Нового року, передає Еспресо.TV.

Щоб закріпити ялинку вагою 15 тонн була сконструйована об'ємна конструкція з бетону і металу, вагою 60 тонн. Монтаж зайняв більше 8 годин.

"Думаю, що зможемо порадувати киян, які вже втомилися від штучних дерев і пластикових конусів, які коштували мільйони гривень, живою ялинкою. Поки що вона пов'язана, адже тільки так її можна було транспортувати. Для головної ялинки вже заготовлено понад 3000 новорічних іграшок та 14 км гірлянд, які складаються з 100 тис. світлових діодів", - сказав організатор святкування Нового року, засновник мистецького проекту Folk Ukraine Ігор Добруцький

ялинка.jpgЗа словами Добруцького, ялинку прикрасять білі голуби, як символ миру і доброї звістки, а також - іграшки з українським орнаментом та іграшки у формі будиночків, які символізують сімейний затишок і теплоту.

Окрім головної ялинки, на Софійській площі та на території Національного заповідника Софія Київська 19 грудня з'являться ще кілька десятків ялинок. 10 - буде представлено районами Києва, а ще 24 - представлять регіони країни. Після закінчення свят організатори планують розпиляти стовбур ялинки на кілька сотень поперечних зрізів і продати з аукціону. Виручені кошти від всіх лотів будуть перераховані в дитячі будинки.

Повідомляють Новини європейської України
Категорія: Столичні новини - новини Києва | Переглядів: 870 | Додав: adminA | Теги: Софійській площі, білими голубами, Головна ялинка країни | Рейтинг: 0.0/0
Всього коментарів: 0
Додавати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі.
[ Реєстрація | Вхід ]