Пт, 2024-04-26, 03:15
Головна Реєстрація RSS
Вітаю Вас, Гість
Новини минулих днів

12:24
Головні обіцянки Генсека НАТО Йенса Столтенберга Україні озвучено
Інші останні Новини про співпрацю України з ЄС

Озвучено головні обіцянки Генсека НАТО Йенса Столтенберга Україні

Що ж саме пообіцяв Йенс Столтенберг Україні

Озвучено головні обіцянки Йенса Столтенберга Україні: на що піде НАТО заради миру

Відомо, що Генсек НАТО Йенс Столтенберг перебуває в Україні з офіційним візитом. Так, 30 жовтня він побував в Одесі, 31 жовтня Йенс уже був у столиці, де провів зустріч з президентом Зеленським. Пізніше Генсек Північноатлантичного альянсу виступив у парламенті.

Що ж саме говорив Йенс Столтенберг в Україні про Україну, ми зібрали найважливіші думки і посили.

"Про співпрацю з Україною"

"Україна ‒ серед наших найближчих союзників НАТО, і ми цінуємо ваш внесок у євроатлантичну безпеку. Ваші військові служать в Афганістані і Косово, і ви є частиною сил реагування НАТО.", - зазначив Столтенберг.

"Про допомогу Україні"

"Сьогодні ми переглядали наш всебічний пакет допомоги Україні: через 10 трастових фондів альянс НАТО і партнери виділяють понад 40 мільйонів євро, щоб підтримати Україну у таких сферах, як бойове командування і контроль, кібербезпека, медична реабілітація.", - розповів про деякі перспективи співпраці Йенс Столтенберг.

"Про розведення сил на Донбасі"

"Сьогодні ми обговорили ситуацію з безпекою на сході України. Альянс задоволений прогресом у Станиці Луганській та інших місцях, де відводяться війська.

Але одночасно з цим конфлікт на Донбасі продовжує забирати життя. І ми стурбовані повідомленнями про погрози і застереження щодо моніторів ОБСЄ.

Росія повинна припинити підтримку бойовиків на сході України і відвести свої сили та обладнання з української території.", - додав Генсек НАТО.

Повідомляють Новини європейської України
Категорія: Новини про співпрацю України з ЄС | Переглядів: 940 | Додав: adminA | Теги: україна, обіцянки Генсека НАТО Йенса Столтен | Рейтинг: 5.0/1
Всього коментарів: 0
Додавати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі.
[ Реєстрація | Вхід ]