Чт, 2024-04-18, 13:58
Головна Реєстрація RSS
Вітаю Вас, Гість
Новини минулих днів

19:21
Гончаренко - Зеленський покриває заступника глави ОП Татарова замість відсторонення його на час слідства
Інші останні Кримінальні новини

Зеленський покриває заступника глави ОП Татарова замість відсторонення його на час слідства – Гончаренко

Володимир Зеленський захищає заступника голови Офісу президента Олега Татарова замість того, щоб відсторонити його від виконання обов’язків на час проведення слідства.

Про це в ефірі “Прямого” заявив народний депутат фракції “Європейська Солідарність” Олексій Гончаренко.

“Зеленський прикриває Татарова. Я не суд, я не можу сказати, що Татаров винний. Але звинувачення щодо нього надзвичайно серйозне: він підкуповував експертів, займався хабарництвом. І це людина, яка є заступником голови Офісу президента з питань силових органів. Це просто катастрофа”, – сказав депутат.

Гончаренко додав, що Татарова мали б відсторонити від виконання своїх обов’язків доки проти нього йде слідство, однак Зеленський його захищає.

“Навіть при мінімальній підозрі, а йде про те, що Татарову виписували офіційну підозру, навіть при натяку на підозру він мав би бути відсторонений одразу на час слідства. Але ми бачимо, що нічого не відбувається. Навпаки, його прикривають. Венедіктова міняє прокурорів, захищаючи його. І тепер ми розуміємо, чому Зеленському потрібні стовідсотково свої генпрокурори: щоб прикривати своє оточення, яке займається такими речами.

У нас люблять казати: Зеленський не знає. А тепер уже всім очевидно, що Зеленський особисто знає про корупцію, яка відбувається в його найближчому оточенні. І замість того, щоб боротися з цим, він просто це покриває і захищає їх”, – зазначив політик.

Раніше стало відомо, що НАБУ підготувала підозру заступнику керівника Офісу президента Олегу Татарову у справі про розкрадання грошей при будівництві житла для Нацгвардії. Генеральний прокурор Ірина Венедіктова завадила врученню підозри, відсторонивши чотирьох прокурорів, які вели цю справу. Відтепер генпрокурор також значиться серед прокурорів, які ведуть справу Татарова.

Згодом журналіст Юрій Бутусов написав, що 1 грудня президент Володимир Зеленський провів нараду у справі Татарова в Офісі президента. На нараді нібито вирішили захищати Татарова, адже вважають, що у НАБУ недостатньо доказів.

Повідомляють Новини європейської України
Категорія: Кримінальні новини | Переглядів: 639 | Додав: adminA | Теги: заступник глави ОП Татаров, Зеленський, Гончаренко, слідство | Рейтинг: 5.0/1
Всього коментарів: 0
Додавати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі.
[ Реєстрація | Вхід ]