Ср, 2024-04-24, 13:15
Головна Реєстрація RSS
Вітаю Вас, Гість
Новини минулих днів

10:49
Готує до протестів бюджетників у Молдові олігархічна Демпартія - ЗМІ
Інші останні Новини світу

У Молдові олігархічна Демпартія готує до протестів бюджетників - ЗМІ

За інформацією ЗМІ, у Молдові Демократична партія на чолі з олігархом Владом Плахотнюком готує до протестів службовців держустанов через формування коаліції проросійською Соцпартією та проєвропейським блоком ACUM.

Про це пише "Європейська правда" з посиланням на видання Agora.

За інформацією видання, в ніч на неділю на площі Великих національних зборів у Кишиневі почали встановлювати сцену. На запланованому місці проведення протесту вже видно великий банер з логотипом Демпартії.

Крім того, як повідомлялося, невідомі почали блокаду державних установ, зокрема, будівлі уряду.

Видання із посиланням на джерела повідомляє, що у неділю на протест до Кишинева привезуть держслужбовців з Теленешт та Унген. За інформацією джерел, на них тиснуть керівники держустанов, пов'язані з Демпартією.

Про аналогічний тиск на співробітників держсектора з Кишинева і Ниспорен повідомляє також видання NewsMaker. Службовців держкомпаній і держустанов за кілька днів попередили, щоб вони не покидали рідні міста і були готові за першою вимогою приїхати на акцію в Кишинів.

Нагадаємо, у суботу проросійська Партія соціалістів Молдови (ПСРМ) і проєвропейський блок ACUM підписали угоду про коаліцію, за якою розділили посади спікера парламенту й голови уряду, обрали прем’єр-міністром лідерку проєвропейської партії "Дія і солідарність" (PAS) Майю Санду.

Після того, як депутати обрали керівництво парламенту, з'явилося термінове рішення Конституційного суду, який визнав обрання неконституційним, як і ще не ухвалені парламентом закони і постанови.

Ще до цього КС опублікував рішення, в якому сказано, що будь-який акт, ухвалений 8 червня в парламенті, буде недійсним.

Повідомляють Новини європейської України
Категорія: Новини світу | Переглядів: 857 | Додав: adminA | Теги: - ЗМІ, протести бюджетників, Молдова, олігархічна Демпартія | Рейтинг: 0.0/0
Всього коментарів: 0
Додавати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі.
[ Реєстрація | Вхід ]