Вт, 2024-04-23, 10:04
Головна Реєстрація RSS
Вітаю Вас, Гість
Новини минулих днів

20:33
Готується вийти на український ринок компанія Uber
Інші останні Економічні новини

Відомий проект Uber, що конкурує з традиційним бізнесом таксі по всьому світу, найближчим часом може вийти на український ринок.

Про це на своїй сторінці в Facebook повідомив заступник міністра інфраструктури Володимир Омелян.

"Завдяки ініціативі Василя Мірошниченка разом з Романом Хмілем, зустрілися з компанією Uber. Предметна розмова і повне розуміння", - пише чиновник.

Глава департаменту автотранспорту Роман Хміль пише, що вже бачив директора Uber-Україна.

"UBER in town! Перекладаю: сьогодні на власні очі бачив директора Uber-Україна. Скоро на дорогах України", - пише Хміль.

Хто саме представлятиме Uber-Україна, поки не відомо.

Раніше вже повідомлялося про бажання компанії вийти на український ринок.

"Амбіція Uber - бути скрізь. Ми хочемо бути в будь-якому прогресивному, інноваційному місті, якому потрібен безпечний, надійний і ефективний транспорт. Київ - не виняток. Ми завжди вивчаємо можливості, у тому числі - в Україні", - зазначав представник компанії цього літа.

Uber - це онлайн-сервіс автомобільних перевезень, що дозволяє замовити приватне таксі через сайт, а також через додатки на iPhone або на пристроях Android.

Компанія була створена в 2009 році, її штаб-квартира розташована в Сан-Франциско. На сьогоднішній день послуги Uber доступні більш ніж в ста містах світу. Компанія отримує від працюючих в ній таксистів комісію в розмірі 20% від кожного виклику.

У компанії в Європі останнім часом справи йдуть не дуже гладко. Пару днів тому у Франції заарештували регіональних менеджерів в рамках розслідування діяльності, пов'язаної з додатком UberPOP. Силовики розпорядилися перевірити паризькі таксі на той випадок, якщо водії працюють без ліцензії.

Раніше повідомлялося, що сервіс бронювання недорогих приватних таксі UberPOP буде закритий у Франції. Французькі власті пішли на такий крок після великих акцій протесту таксистів, деякі з яких переросли в зіткнення.

Нагадаємо, 15 вересня у Верховній Раді зареєстрували законопроект "Про внесення змін до деяких законодавчих актів щодо врегулювання роботи таксі, легкових автомобілів на замовлення та інформаційно-диспетчерських служб". 

Повідомляють Новини європейської України
Категорія: Економічні новини | Переглядів: 856 | Додав: adminA | Теги: компанія Uber, український ринок | Рейтинг: 0.0/0
Всього коментарів: 0
Додавати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі.
[ Реєстрація | Вхід ]