Пт, 2024-04-26, 01:01
Головна Реєстрація RSS
Вітаю Вас, Гість
Новини минулих днів

13:52
ГПУ вимагає 15 років тюрми для Александрова і Єрофеєва. ВІДЕО
Інші останні Кримінальні новини

Державне обвинувачення вимагає 15 років ув'язнення з конфіскацією майна для бійців Головного розвідувального управління Генштабу ЗС РФ Олександра Александрова та Євгена Єрофеєва за вчинення тяжких злочинів на території України, зокрема ведення агресивної війни та здійснення теракту, який спричинив загибель людей. Про це пише Інтерфакс-Україна.

Виступаючи в судових дебатах, прокурор Ігор Німченко заявив, що не викликає сумніву і повністю доведено той факт, що Александров та Єрофеєв - російські військові, які виконували наказ свого командування.

"Є повне підтвердження факту агресивної війни російського спецназу... Професійні військовослужбовці виконували наказ свого командування на ведення агресивної війни", - заявив він.

"Прошу Єрофеєва... визнати винним у вчиненні злочинів... і призначити покарання у вигляді 15 років... З конфіскацією майна", - сказав представник держобвинувачення Максим Крим.

Аналогічні терміни покарання за вчинені злочини держобвинувачення запропонувало суду призначити і для Александрова.

Згідно з українським законодавством, після виступу в судових дебатах сторони можуть обмінятися репліками, після чого надається останнє слово обвинуваченим. Після закінчення останнього слова суд іде до нарадчої кімнати для ухвалення вироку.

Як повідомлялося, 21 березня Голосіївський районний суд Києва продовжив арешт спецназівцям Єрофеєву та Александрову до 19 травня.

Нагадаємо, 16 травня 2015 року сили АТО затримали в зоні бойових дій в Луганській області двох російських військовослужбовців - капітана Єрофеєва і сержанта Александрова.

Під час допиту Єрофеєв зізнався, що очолював диверсійно-розвідувальну групу з 12 осіб, до складу якої входив Александров.

26 серпня заступник генерального прокурора - головний військовий прокурор України Анатолій Матіос заявив, що досудове розслідування стосовно Єрофеєва і Александрова завершено.

Він зазначив, що ці російські військовослужбовці обвинувачуються у вчиненні кримінальних правопорушень, передбачених ч.2 ст.28 (вчинення злочину групою осіб, групою осіб за попередньою змовою, організованою групою або злочинною організацією), ч.2 ст.437 (ведення агресивної війни або агресивних воєнних дій), ч.2 ст.201 (контрабанда), ч.2 ст.332-1 (порушення порядку в’їзду на тимчасово окуповану територію України та виїзду з неї), ч.1 ст.263 (носіння, зберігання, придбання, передача чи збут вогнепальної зброї, боєприпасів, вибухівки без передбаченого законом дозволу), ч.1 ст.258-3 (створення терористичної групи чи терористичної організації, керівництво нею) і ч.3 ст.258 (терористичний акт) Кримінального кодексу України.

Прокуратура просила суд обрати максимальну санкцію Александрову та Єрофеєву, а адвокат Оксана Соколовська припускала, що суд може засудити її підзахисного Александрова до довічного тюремного ув'язнення.

Грушники відмовилися від усіх попередніх показань і попросили суд повністю їх виправдати

ГРУшники" Олександр Александров та Євген Єрофєєв відмовилися від усіх показань, які вони давали під час досудового слідства і попросили суд повністю їх виправдати.

Як передає кореспондент "УНИАН", про це вони заявили в ході судових дебатів у Голосіївському райсуді Києва, який розглядає кримінальне провадження російських спецпризначенців. Вони стверджують, що усі показання вони давали під тиском.

Зокрема, Єрофєєв сказав: "Я нікого не вбивав, не стріляв, ні на кого не нападав, навіть не було такої мети. Прошу виправдати".

У свою чергу Александров заявив, що відмовляється від своїх показань, наданих на стадії досудового слідства, оскільки він давав їх, щоб зберегти життя.

"Від усіх показань, даних раніше, я відмовляюся, оскільки надавав їх для збереження свого життя", сказав "ГРУшник".

Також він додав, що не згоден з жодним обвинуваченням прокуратури і попросив суд визнати його невинним.

Раніше Єрофєєв назвав причиною свого прибуття на окуповані території Луганської області в 2015 році непризначення пенсій сім'ям загиблих під час євромайдану співробітників МВС України. За словами Єрофєєва, його також мотивувала для участі в бойових діях на стороні терористів пожежа в будинку Профспілок в Одесі 2 травня 2014 року. При цьому Єрофєєв заперечує, що був чинним військовим Збройних сил Росії.

Александров не зміг пояснити походження СМС-повідомлень в своєму телефоні

Голосіївський районний суд завершив допит обвинувачуваного російського диверсанта Олександра Александрова.

У ході допиту Александров не зміг пригадати марку мобільного телефону, який у нього було вилучено після бойового зіткнення з силами АТО, а також не зміг пояснити, яким чином у його телефоні з`явилося СМС-повідомлення його дружині про те, що він їде у відрядження, а також інші СМС-повідомлення, надіслані ним вже з території України.

Також обвинувачений Александров не зміг пояснити, чому на його банківську картку продовжували нараховувати заробітну плату від Міністерства оборони Росії, в той час як, за його твердженням, він вже був звільнений з військової служби.

Александров так само, як і Євген Єрофєєв заявив, що поїхати в Україну і записатися до збройних формувань так званої "ЛНР" його спонукала інформація, яку він прочитав в інтернеті.

Допит Александрова тривав не довго, оскільки він врешті-решт відмовився відповідати на будь-які запитання суддів та прокурорів, пославшись на 63 статтю Конституції, що дає право не свідчити проти себе.

Повідомляють Новини європейської України
Категорія: Кримінальні новини | Переглядів: 742 | Додав: adminA | Теги: Єрофеєв, александров, ГПУ, 15 років тюрми | Рейтинг: 0.0/0
Всього коментарів: 0
Додавати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі.
[ Реєстрація | Вхід ]