Чт, 2024-03-28, 21:55
Головна Реєстрація RSS
Вітаю Вас, Гість
Новини минулих днів

11:31
Греція може стати заручником "Газпрому"
Інші останні Новини Європейського Союзу
"Газпром" запропонував за грецьку державну газову компанію DEPA 1,9 млрд євро, повідомляє Газета.Ru з посиланням сайт афінської ділової газети "Імерісія".

США вимагають від уряду Греції не робити свою країну "енергетичним заручником".

"Вашингтон не приховує стурбованості перспективою переходу DEPA під російський контроль. Росіяни підняли планку дуже високо, кажучи про суми порядка 1,9 млрд євро, що підкреслює їхній серйозний геополітичний інтерес", - пише видання.

Покупка DEPA забезпечує контроль над грецьким ринком і прямий вихід на європейський ринок, відзначає газета.

"Газпром" і ще одна російська компанія "Негуснефть" з групи "Синтез" увійшли до числа п'яти претендентів на приватизацію грецької газової монополії.

Щоб забезпечити відповідність європейським правилам, по яких компанії-виробники і постачальники не можуть контролювати національні мережі і трубопроводи, "Газпром" відмовився від заявки на покупку дочірньої структури DEPA - оператора газотранспортної мережі DESFA.

"Негуснефть" зацікавлена в покупці як DEPA, так і DESFA.

"Вашингтон повідомив грецький уряд, що вибір інвестора для DEPA не повинен зробити країну енергетичним "заручником", і тим самим ясно вказав у напрямі "Газпрому", який вже покриває понад 80% потреби грецького ринку в газі", - пише газета.

За її інформацією, кредитори Греції з ЄС більше зацікавлені в максимально прибутковому продажі DEPA.

Такі ж критерії і у грецького приватизаційного агентства, хоча міністерство енергетики країни також не виключає інших вимог до потенційних інвесторів, уточнює "Імерісія".

За інформацією видання, запропонована "Газпромом" сума за покупку DEPA набагато перевищує пропозиції інших потенційних інвесторів, в число яких, крім "Негуснефті", входять два грецькі холдинги і азербайджанська державна компанія Socar.

Відзначимо, рахункова палата Росії вперше за п'ять років проводить перевірку "Газпрому".


Повідомляють Новини європейської України
Категорія: Новини Європейського Союзу | Переглядів: 988 | Додав: adminA | Теги: заручником Газпрому, Греція | Рейтинг: 0.0/0
Всього коментарів: 0
Додавати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі.
[ Реєстрація | Вхід ]