Пт, 2024-04-19, 23:10
Головна Реєстрація RSS
Вітаю Вас, Гість
Новини минулих днів

15:11
Гривня на міжбанку впала до 24,05 за долар - НБУ оголосив аукціон з продажу 50 млн доларів
Інші останні Економічні новини

Національний банк України (НБУ) оголосив аукціон із продажу 50 млн дол. Про це повідомляється в прес-релізі Нацбанку з посиланням на заступника голови НБУ Олега Чурія.

"Зараз Національний банк уважно стежить за ситуацією на ринку і в разі потреби готовий використовувати свої інструменти для згладжування надмірних коливань на міжбанківському ринку. За останній час НБУ організував чотири аукціони з продажу валюти, під час яких було продано 67,5 млн дол. Сьогодні Національний банк також оголосив про проведення валютного аукціону з продажу валюти до 50 млн дол", - повідомив Чурій.

За його словами, регулятор не бачить підстав до істотних коливань курсу на міжбанківському валютному ринку.

"Рахунок поточних операцій платіжного балансу збалансовано. Сальдо готівкових валютних операцій населення з банками залишається позитивним. Враховуючи незначний обсяг торгів на міжбанківському ринку, навіть незначні перекоси в попиті та пропозиції валюти можуть спричинити значні коливання курсу", - заявив Чурій.

Гривня на міжбанку впала до 24,05 за долар

Котирування гривні на міжбанківському валютному ринку в першій половині торгів у вівторок, 17 листопада, продовжили знижуватися і станом на 13.00 становили 23,95-24,05 гривні за долар. Про це повідомили дилери комерційних банків, передає "Інтерфакс-Україна".

За їхніми словами, попит, як і раніше, перевищує пропозицію, що чинить тиск на гривню.

"Є версія, що на міжбанк вийшов НАК "Нафтогаз України" з купівлею валюти", - сказав один з дилерів.

Валютний аукціон і свій вихід на міжбанк у підтримку курсу гривні Нацбанк в цей день не анонсував.

За підрахунками НБУ, середньозважений курс гривні на міжбанку до 13.00 вівторка знизився до 23,8136 гривні за долар з 23,2070 гривні за долар на закриття торгів у попередній робочий день.

Зазначимо, Міністерство фінансів закладає на наступний рік курс національної валюти на рівні 24,1 грн/дол. Зростання ВВП планується на 2%, інфляція в середньому – 12%. Про це повідомила міністр фінансів Наталія Яресько.

Повідомляють Новини європейської України
Категорія: Економічні новини | Переглядів: 860 | Додав: adminA | Теги: продаж 50 млн доларів, гривня, аукціон, 24, міжбанк, 05 за долар, НБУ | Рейтинг: 0.0/0
Всього коментарів: 0
Додавати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі.
[ Реєстрація | Вхід ]