Пт, 2024-03-29, 03:51
Головна Реєстрація RSS
Вітаю Вас, Гість
Новини минулих днів

08:28
Гройсман допускає, що в коаліції "на двох" може бути і третій
Інші останні Політичні новини

У нову парламентську коаліцію крім фракцій "Блоку Петра Порошенко" і "Народного фронту" можуть увійти "Батьківщина" і Радикальна партія Ляшка.

Про це голова Верховної Ради Володимир Гройсман заявив в ефірі одного з телеканалів, передає DT.ua.

"Я вважаю, що коаліція повинна бути результативною та ефективною. Сьогодні не йде мова про те, щоб створити коаліцію і уряд, які не будуть ефективні. Якщо буде коаліція на дві фракції, це не виключає того, що в коаліції можуть бути інші фракції, зокрема, "Батьківщина" і Радикальна партія", – зазначив спікер парламенту.

Коментуючи своє можливе прем'єрство, політик підкреслив, що цей варіант є кращим, ніж розпуск Верховної Ради і дострокові вибори.

"Ситуація дуже складна, але є два варіанти. Перший - береш на себе відповідальність, якщо тобі довіряє коаліція. Багато хто каже: "Навіщо ти береш на себе відповідальність, тебе спалять. Нехай краще будуть дострокові вибори". А дострокові вибори можуть зараз, у цей проміжок часу, "спалити" всю країну",– резюмував Гройсман.

Як відомо, 18 лютого спікер Верховної Ради Володимир Гройсман оголосив про вихід фракції "Батьківщина" з коаліції. Також зі складу коаліції вийшла "Самопоміч" та РПЛ.

Останнім часом переговори щодо формату коаліції велись із Радикальною партією Олега Ляшка, однак на засіданні Ради 29 березня було оприлюднено заяву, якою "радикали" відкликають свої підписи під коаліційною угодою.

Фракція "Батьківщина" висунула вимоги для повернення в коаліцію, які 29 березня обговорювалися на терміновому засіданні фракції "БПП "Солідарність".

Того ж дня в Адміністрації президента намагалися зібрати коаліцію, не вдаючись до послуг Юлії Тимошенко.

30 березня було оголошено про долучення до фракції БПП нардепа Ірини Суслової, обраної за списками "Самопомочі", згодом у БПП увійшли позафракційні народні депутати Павло Кишкар і Віктор Кривенко.

2 квітня президент Петро Порошенко висловив сподівання, що вихід України з політичної кризи шляхом формування нової коаліції відбудеться найближчим часом.

Тимошенко заявила, що "коаліція на двох" скуповує "тушок"

Лідерка партії "Батьківщина" Юлія Тимошенко заявила, що фракції БПП та "Народний фронт", формуючи "коаліцію на двох", скуповують "тушок".

Про це Тимошенко заявила в інтерв’ю "Подробицям тижня" на "Інтері".

За словами Тимошенко, підхід до формування "коаліції на двох", продемонстрований БПП і "Народним фронтом", - укрупнювати провладні фракції шляхом Януковича – є аморальним.

"Скупляти "тушок" – аморально, і це є додатковим бар’єром на шляху входження нормальних, відповідальних політичних сил у нову коаліцію... Якщо вони хочуть, не змінюючи курсу, без "тушок" створити коаліцію на двох, вони можуть це зробити, але така коаліція не проіснує довго і завершиться повним крахом першої постреволюційної влади", - додала Тимошенко.

При цьому вона зазначила, що "Батьківщина" може увійти до складу коаліції, якщо БПП і "Народний фронт" виконають 5 вимог.

"Якщо курс зміниться, тоді "Батьківщина" увійде в нову коаліцію, підтримає новий уряд, не претендуючи на посади", - зазначила лідер партії.

Тимошенко нагадала, що 5 вимог фракції - "розірвання зв’язку кланів з політиками та призначення на посади міністрів фахівців, рекомендованих професійними колами, пролонгація мораторію на продаж сільськогосподарської землі, забезпечення фермерів фінансуванням, зменшення до рівня економічно обґрунтованих тарифів на житлово-комунальні послуги, скасування податку на пенсії та індексація заробітних плат та пенсій".

Повідомляють Новини європейської України
Категорія: Політичні новини | Переглядів: 891 | Додав: adminA | Теги: Гройсман, Третій, коаліція на двох | Рейтинг: 0.0/0
Всього коментарів: 0
Додавати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі.
[ Реєстрація | Вхід ]