Сб, 2024-04-20, 02:07
Головна Реєстрація RSS
Вітаю Вас, Гість
Новини минулих днів

09:24
Гройсман заперечує політичну кризу: це підступ ворога. ВІДЕО
Інші останні Політичні новини

Прем'єр-міністр України Володимир Гройсман вважає, що в Україні немає політичної кризи, а те, що відбувається, - це криза політичного жанру, передає "Інтерфакс-Україна".

"Я не думаю, що це політична криза, я думаю, що це криза політичного жанру. Я деяких політиків знаю більше 10 років. Те ж саме було в 2007 році, те ж саме було в 2008-му році, 2009-му, 2010-му... Це шалений популізм", - сказав Гройсман на брифінгу у Верховній Раді України в п'ятницю в Києві.

Прем'єр вважає, що цей популізм, який викликаний бажанням загострити політичну ситуацію, ні до чого не приведе.

"Я думаю, що не без допомоги і підтримки зовнішніх сил агресії. Всі знають, хто з ким в якій координації, за прізвищами, я, наприклад, знаю..." - зазначив Гройсман.

Він упевнений, що дестабілізацію політичної ситуації роблять з однією метою - "для того щоб привести країну до дострокових парламентських виборів".

Крім того, Володимир Гройсман звинуватив екс-прем'єра Юлію Тимошенко у тому, що вона особисто отримувала зиск з незаконних газових схем, які, за його словами, існували в Україні раніше.

За словами Гройсмана, трибуну парламенту заблокували ті сили, яким вигідно повернути корупційні схеми у газовій сфері.

"Державний газ за в 3-4 рази заниженою ціною скуповувався ділками, у тому числі і тими, хто присутній у парламенті, у тому числі і тими, хто сьогодні, можливо, блокував трибуну. І перепродувався українцям в 2-3 рази дорожче", – заявив він.

Також він прямо звинуватив Тимошенко у особистому зиску з таких схем.

"Я подивився декларацію Юлії Володимирівни Тимошенко. Вона сьогодні мешкає в будинку, по-моєму (площею) 500 квадратних метрів. За пільговими цінами на газ кожен місяць рядовий український громадянин доплачував їй за комунальні послуги і за газ одну тисячу доларів США. Це справедливість?" – заявив він.

"Тобто хтось хоче повернути систему, при якій бідні платять за багатих? Уряд не підтримує такої тези", – додав він.

Гройсман також заявив, що завдяки газовому контракту з Росією, який передбачав базову ціну російського газу для України на рівні 450 доларів за 1000 кубометрів, "по кишенях розходилися 2-3 млрд доларів на рік".

Як відомо, у п'ятницю, а також протягом останніх днів трибуну Ради блокували депутати "Батьківщини" і Радикальної партії.

Раніше Гройсман вже неодноразово критикував цей контракт і натякав, що звинувачує у його негативних наслідках й особистому зиску саме Юлію Тимошенко.

Парубій називає дестабілізацію ситуації в Україні та ВР справжньою причиною блокування парламенту

Голова Верховної Ради Андрій Парубій переконаний, що метою політичних сил, які блокують роботу парламенту, є дестабілізація ситуації в країні та парламенті, звертає увагу, що почалося це після дачі згоди парламенту на арешт нардепа з групи "Воля народу" Олександра Онищенка.

"На жаль, трибуна заблокована. І в мене з'являється глибоке переконання, що мета - не тарифи і завдання - не допомогти простим людям. Завдання в тому, щоб дестабілізувати ситуацію в країні і в парламенті", - сказав він на брифінгу в п'ятницю в Києві.

Спікер запевнив, що нікому не вдасться дестабілізувати ситуацію в законодавчому органі країни.

"Зверніть увагу, коли це почалося, - після арешту Онищенка. І коли вчора стояли на порядку денному вкрай важливі питання для національної безпеки і оборони... Ми продемонстрували, що парламент здатний працювати", - пояснив Парубій.

На його думку, деякі народні депутати, які беруть участь у блокуванні, можливо, не до кінця усвідомлюють ці дії.

Верховна Рада на наступному пленарному тижні буде працювати, запевняє Парубій.

"На пряме запитання, чи буде робота на наступному тижні, відповідаю: буде робота українського парламенту на наступному тижні. І ніхто не зупинить роботу українського парламенту і не зможе його дестабілізувати, хоч якими мотивами вони користувалися б", - сказав він на брифінгу в п'ятницю в Києві.

Відповідаючи на запитання, чи можливо силове розблокування трибуни, спікер унеможливив будь-які силові дії.

"Хочу висловити впевненість, що після консультацій наступного тижня ми зможемо повноцінно провести робочий тиждень і прийняти необхідні закони, знайти взаєморозуміння в залі", - підсумував Парубій.

Раніше голова фракції партії "Блок Петра Порошенка" Ігор Гринів зазначив, що парламент продовжить працювати влітку, щоб ухвалити низку законів.

Повідомляють Новини європейської України
Категорія: Політичні новини | Переглядів: 853 | Додав: adminA | Теги: підступ ворога, Гройсман, політична криза | Рейтинг: 0.0/0
Всього коментарів: 0
Додавати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі.
[ Реєстрація | Вхід ]