Вт, 2024-03-19, 05:52
Головна Реєстрація RSS
Вітаю Вас, Гість
Новини минулих днів

17:47
Група з шістьох туристів з України пропала в горах Північної Осетії
Інші останні Надзвичайні новини

В горах Північної Осетії пропали шестеро туристів з України. Вони у встановлений час не вийшли на зв'язок, повідомляє УНІАН з посиланням на РИА "Новости" з посиланням на прес-службу МНС республіки Північна Осетія.

Як повідомила керівник прес-служби МНС республіки Північна Осетія Юлія Старченко, в суботу, 30 червня, о 10.40 мск на телефон оперативного чергового МНС надійшло повідомлення про те, що в районі Цейских турбаз, в горах республіки, не вийшла на зв'язок у встановлений час група туристів з України, що слідувала імовірно по маршруту Цейскі турбази - вершина Уілпата по південному гребеню.

Вона уточнила, що останнє повідомлення від групи було 26 червня, коли від туристів надійшло повідомлення на телефон: "Знаходимося під вершинним ребром".

Старченко зазначила, що тургруппа не була зареєстрована в Північно-Осетинському пошуково-рятувальному загоні.

Проте вже через п'ять хвилин після надходження повідомлення про зникнення туристів на їх пошуки вирушила група рятувальників Цейського пошуково-рятувального загону.

У прес-службі додали, що погода на місці події хмарна, плюс 9-10 градусів, опадів немає, вітер західний 3-8 метрів на секунду.

Мальовничі ландшафти Північної Осетії приваблюють підкорювачів гірських вершин. Проте, не для всіх похід в гори закінчується благополучно.

Як повідомлялося, в серпні 2011 року в Північній Осетії в Цейскій ущелині в результаті гірського обвалу загинула туристка з України. Тоді група з семи туристів з Одеси потрапила під каменепад в результаті обвалу карниза.

Місяцем пізніше в тому ж році в Північній Осетії при сходженні на гору Казбек загинув керівник групи українських альпіністів з Харкова.

Повідомляють Новини європейської України
Категорія: Надзвичайні новини | Переглядів: 1150 | Додав: nowyny | Теги: туристи з України пропали | Рейтинг: 0.0/0
Всього коментарів: 0
Додавати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі.
[ Реєстрація | Вхід ]