Пт, 2024-04-19, 06:21
Головна Реєстрація RSS
Вітаю Вас, Гість
Новини минулих днів

12:29
Гуманітарну ситуацію на Донбасі США назвали найгіршою за три роки
Інші останні Новини України

У США гуманітарну ситуацію на Донбасі назвали найгіршою за три роки. Про це на брифінгу повідомила офіційний представник Державного департаменту США Хізер Нойєрт.

Представниця Держдепу також повідомила, що ситуація в регіоні продовжує погіршуватися. За її словами більше 1 мільйона людей на Донбасі не забезпечені продовольством, а в минулому році число жертв серед цивільного населення значно зросла.

Крім того, Нойєрт зазначила, що США закликали Російську Федерацію зробити негайні кроки для вирішення гуманітарної кризи шляхом виведення своїх сил і згоди на надійну миротворчу місію ООН. «Ми також закликаємо українців зробити більше для полегшення страждань і захисту цивільного населення і критичної інфраструктури», - додала вона.

Вона також зазначила, що США глибоко стурбовані ескалацією насильства і погіршенням гуманітарної ситуації на сході України. «Ми вкотре закликаємо Росію припинити артилерійські і ракетні обстріли українських цивільних районів і дотримуватися угоди про припинення вогню, яка міститься в мінських угодах... Рішення про припинення насильства на сході України і забезпечення більш тісних відносин з США і міжнародним співтовариством прямо пов'язане з Росією», - додала вона.

Нагадаємо, раніше спецпредставник Держдепартаменту США по Україні Курт Волкер заявив, що Російська Федерація може припинити погіршення ситуації на Донбасі. «Гуманітарна криза в Східній Україні найгірша за 3 роки і погіршується. Росія може покласти край цьому, припинивши втручання і підтримку так званих сепаратистів, реалізувавши мінські угоди», - написав він.

Повідомляють Новини європейської України
Категорія: Новини України | Переглядів: 671 | Додав: adminA | Теги: три роки, Донбас, США, гуманітарна ситуація | Рейтинг: 0.0/0
Всього коментарів: 0
Додавати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі.
[ Реєстрація | Вхід ]