Вт, 2024-04-23, 10:27
Головна Реєстрація RSS
Вітаю Вас, Гість
Новини минулих днів

12:42
ГУР Міноборони - окупанти мобілізували майже всіх чоловіків з захоплених територій Луганщини та Донеччини
Інші останні Новини з регіонів України

На тимчасово окупованих територіях Луганської та Донецької областей мобілізоване майже все чоловіче населення, за оцінкою, те ж спіткає й окуповані території Херсонської та Запорізької областей після анексії росією.

Про це в інтерв’ю The Guardian розповів представник Головного управління розвідки Міноборони України Вадим Скібіцький, інформує ЗМІ.

“Ми бачимо, що на тимчасово окупованих територіях Луганської та Донецької областей майже все чоловіче населення мобілізоване. За нашою оцінкою, після анексії росією окупованих територій Херсонської та Запорізької областей, там теж оголосять мобілізацію”, – заявив ГУР МО України Вадим Скібіцький.

За словами Скібіцького, завдання України полягає в тому, щоб завдати найбільших втрат росії на полі бою, що разом із санкціями та політичною ізоляцією матиме вплив на російську економіку та суспільство.

Як повідомлялося, Глава окупаційної адміністрації Криму сергій аксьонов 25 вересня повідомив, що мобілізація на півострові завершилася через нібито “виконання плану”. В Офісі президента у відповідь заявили, що це справжній геноцид кримськотатарського народу за етнічною ознакою.

За даними Центру протидії дезінформації, на Донеччині загарбники намагаються сформувати з українських військовополонених, які утримуються в Оленівській колонії, “козачий батальйон”. При цьому окупанти змушують їх голосувати на псевдореферендумі.

Зазначимо, міський голова Мелітополя закликав місцевих чоловіків віком до 35 років негайно залишити місто, щоб уникнути примусової мобілізації.

Нагадаємо, президент рф володимир путін оголосив часткову мобілізацію на території росії для її “захисту й цілісності”.

Повідомляють Новини європейської України
Категорія: Новини з регіонів України | Переглядів: 333 | Додав: adminA | Теги: мобілізація, окупанти, Луганщина, донеччина, ГУР Міноборони, чоловіки | Рейтинг: 5.0/1
Всього коментарів: 0
Додавати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі.
[ Реєстрація | Вхід ]