Ср, 2024-04-24, 15:00
Головна Реєстрація RSS
Вітаю Вас, Гість
Новини минулих днів

12:12
І.Геращенко - мінські переговори залежатимуть переважно від телефонних переговорів "нормандської четвірки"
Інші останні Новини України

Заплановані на 31 липня і 2 серпня переговори Тристоронньої контактної групи з урегулюванню ситуації на Донбасі (ТКГ) значною мірою залежатимуть від результатів телефонних переговорів президентів країн "нормандської четвірки" - України, Франції, Німеччини та РФ, заявляє перший віце-спікер Верховної Ради, представник України в гуманітарній підгрупі ТКГ Ірина Геращенко.

"Завтра - перші телефонні переговори в нормандському форматі за тривалий час, перші за участю нового французького президента Макрона... Для України ключовим є питання безпеки та звільнення заручників. Дуже хочеться прогресу і просування в цих питаннях", - написала І.Геращенко на своїй сторінці в соцмережі Facebook в неділю.

"Наші мінські переговори, які відбудуться 31 липня (скайп-конференція із заручникам) і 2 серпня (всіх інших груп, крім гуманітарної), багато в чому будуть залежати від результатів нормандської телефонної конференції", - додала вона.

Як повідомлялося, 19 липня спецпредставник ОБСЄ в ТКГ Мартін Зайдік повідомив, що переговори лідерів країн "нормандської четвірки" в форматі телеконференції заплановані на понеділок, 24 липня.

Повідомляють Новини європейської України
Категорія: Новини України | Переглядів: 701 | Додав: adminA | Теги: І.Геращенко, телефонні переговори нормандської ч, мінські переговори | Рейтинг: 0.0/0
Всього коментарів: 0
Додавати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі.
[ Реєстрація | Вхід ]