Чт, 2024-04-25, 15:32
Головна Реєстрація RSS
Вітаю Вас, Гість
Новини минулих днів

19:59
І візит Байдена до України, і візит Зеленського до США відбудуться - впевнена Маркарова
Інші останні Новини про співпрацю України з ЄС

Новопризначена посол України у США Оксана Маркарова упевнена, що і візит Президента США до України, і візит Президента Зеленського до США відбудеться.

Про це повідомила Маркарова.

«Тому тут немає «зрад» чи «перемог». Нині МЗС та Офіс Президента активно працюють над встановленням прямого контакту двох президентів. Як тільки я розпочну каденцію, також буду активно вже як посол долучатися до всіх питань, пов’язаних з організацією візитів чи інших прямих контактів», - сказала вона.

Посол впевнена, що і телефонний дзвінок відбудеться, і візит Президента США до України, і головне – візит нашого Президента до США. Водночас тут ключове не терміни – коли хтось комусь зателефонує, – а зміст, те, чим саме буде наповнена особиста розмова глав двох держав. Адже телефонний дзвінок – це важливий сигнал, однак це тільки телефонна розмова, яка має бути частиною процесу. Це тільки в пострадянській традиції просто під час дзвінку все вирішується. У західній традиції спочатку напрацьовується порядок денний, іноді і рішення вже знайдені, і обговорені на різних рівнях, а потім лідери вже під час розмови фіналізують чи роблять публічними ці рішення.

Київ буде ініціювати нові формати співпраці зі США, зокрема у сфері протидії пропаганді та кібератакам, також обидві країни мають посилити співпрацю і санкційну політику щодо Росії.

Повідомляють Новини європейської України
Категорія: Новини про співпрацю України з ЄС | Переглядів: 568 | Додав: adminA | Теги: США, Маркарова, візит Байдена, україна | Рейтинг: 5.0/1
Всього коментарів: 0
Додавати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі.
[ Реєстрація | Вхід ]