Вт, 2024-05-07, 02:02
Головна Реєстрація RSS
Вітаю Вас, Гість
Новини минулих днів

09:11
Ідею легалізації медичного канабісу МОЗ підтримує
Інші останні Медичні новини

Верховна Рада розглядатиме відповідний законопроєкт у першому читанні. Про це розповів народний депутат, голова парламентського Комітету з питань здоров'я нації, медичної допомоги та медичного страхування Михайло Радуцький.

"Сьогодні в Україні понад два мільйони людей, яким вкрай необхідні препарати з медичним канабісом. Ми усвідомлюємо, що таких людей буде ще більше після закінчення війни, зокрема такі медикаменти потрібні пораненим, захисникам із ПТСР. Депутати майже щодня отримують звернення від військових лікарів, від онкохворих, від хворих на хворобу Альцгеймера чи епілепсію з проханням ухвалити закон. Я сподіваюся, що все ж таки деякі депутати відійдуть від популізму і підтримають документ у першому читанні", - зазначив депутат.

Політик додав, що в разі виявлення недоліків, документ можна буде вдосконалити до другого читання.

"Наш законопроєкт фактично повторює багато європейських норм щодо використання медичного канабісу з науковою та промисловою метою".

Також він зазначив, що медичний канабіс - це ліки, які виготовлятимуть на підприємствах і з жорстким контролем якості, дії та вмісту препаратів:

"Навіть колеги з європейських парламентів кажуть, що в Україні пропонуються набагато жорсткіші правила, ніж у ЄС чи США", - сказав народний депутат.

Про необхідність легалізації медичного канабісу раніше заявляв і президент Володимир Зеленський. Зокрема, під час виступу у Верховній Раді до Дня Конституції, він наголосив:

"Щоб усім нашим громадянам, українкам і українцям, не довелося терпіти біль, стрес і травми війни, ми маємо нарешті чесно легалізувати для всіх, хто цього потребує, ліки на основі канабісу. Відповідні наукові дослідження та контрольоване українське виробництво".

Повідомляють Новини європейської України
Категорія: Медичні новини | Переглядів: 645 | Додав: admin | Теги: легалізація, Медичний, Моз, канабіс, україна | Рейтинг: 5.0/1
Всього коментарів: 0
Додавати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі.
[ Реєстрація | Вхід ]