Сб, 2024-04-20, 13:49
Головна Реєстрація RSS
Вітаю Вас, Гість
Новини минулих днів

15:12
Імена росіян, причетних до фінансування італійських правих ЗМІ розкрили
Інші останні Новини Європейського Союзу

ЗМІ розкрили імена росіян, причетних до фінансування італійських правих

Голоси, зафіксовані на записах переговорів про можливу нафтову угоду для фінансування ультраправої партії "Ліга" Маттео Сальвіні, належать росіянам Андрею Харченку і Іллі Якуніну.

Про це з посиланням на американське видання BuzzFeed повідомляє "Європейська правда".

У липні видання опублікувало записи переговорів представників ультраправої італійської партії "Ліга" з чиновниками Кремля, під час яких італійці просили про фінансову підтримку.

На зустрічі, яка тривала 1 годину і 15 хвилин, були присутні шість осіб, по три від "Ліги" і російської сторони. Серед італійців був Джанлука Савойні, колишній прессекретар лідера "Ліги" і нинішнього глави МВС Італії Маттео Сальвіні. Імена росіян не розкривалися.

Нині ж спільне розслідування BuzzFeed News, сайту журналістських розслідувань Bellingcat і російського новинного сайту The Insider ідентифікувало два з трьох голосів росіян на запису: Андрей Юрійович Харченко та Ілля Андрійович Якунін. Вони мають зв'язки з гучним ультраправим демагогом Александром Дугіним і Владіміром Плігіним, політиком з оточення президента Владіміра Путіна.

Дугін є батьком ідеології, яку в останні роки перейняв Путін і яка бачить відродження Росії, що стоїть як оплот проти ліберального Заходу. Плігін зіграв важливу роль в одному з найбільш ворожих зовнішньополітичних кроків Путіна, працюючи над проєктом закону в парламенті країни, що підтверджує анексію Криму в 2014 році.

Раніше повідомлялося, що прокуратура Італії почала розслідування після повідомлень у ЗМІ про те, що правляча партія "Ліга " планувала отримати мільйони від секретної угоди з російською нафтою.

Сальвіні заперечував, що його партія отримала будь-які гроші з Москви.

Повідомляють Новини європейської України
Категорія: Новини Європейського Союзу | Переглядів: 737 | Додав: adminA | Теги: імена росіян, фінансування італійських правих, ЗМІ | Рейтинг: 5.0/1
Всього коментарів: 0
Додавати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі.
[ Реєстрація | Вхід ]