Чт, 2024-03-28, 21:37
Головна Реєстрація RSS
Вітаю Вас, Гість
Новини минулих днів

21:29
Індивідуальний чемпіонат України зі сквошу відбувся
Інші останні Спортивні новини

27 березня завершився черговий індивідуальний чемпіонат України зі сквошу. Ігри проходили з 25 по 27 березня. Брало участь понад 100 спортсменів в категоріях Чоловіки ("Професіонали"), Чоловіки ("Любителі"), Жінки ("Професіонали"), Жінки ("Любителі"), Юніори (до 13 років), Юніори (до 15 років). Організатор заходу - Федерація сквошу України, передає Інтерфакс-Україна.

Чемпіонат України зі сквошу - це відбір і генеральна репетиція для українських спортсменів перед майбутнім командним чемпіонатом Європи. За підсумками чемпіонату формуються склади національних збірних, які виступатимуть на командному чемпіонаті Європи (в цьому році жіноча команда вирушить до Бухареста, Румунія, 20-23 квітня, а чоловіча збірна поїде 4-7 травня до Варшави, Польща).

За словами першої ракетки України зі сквошу Дениса Подворного (чемпіон України 2016 року), хлопці налаштовані на вихід зі своєї групи на європейському командному чемпіонаті.

"З нами в групі збірні Уельсу та Ізраїлю, вийти з групи буде важко, але цілком під силу. Склад нашої збірної підійшов до змагань без травм, амбіції у нас є, будемо намагатися порадувати і себе, і вболівальників", - зазначив він.

За словами першої ракетки українського жіночого сквошу Надії Усенко, жіноча збірна зі сквошу одна з наймолодших в Європі (самій Наді лише 16 років), тому завдання дівчат - як перейти в більш високий дивізіон, так і отримати досвід гри з іншими європейськими збірними.

"У нашому дивізіоні є як дуже сильні суперники, наприклад збірні Шотландії, Фінляндії, Італії, так і європейські "середнячки" - збірні Бєларусі, Греції, Румунії, Ізраїлю, Гібралтару, Латвії, Люксембургу. З усіма буде непросто. Багато що визначить жереб, своїх конкурентів по групі ми дізнаємося трохи пізніше", - сказала вона.

У 2015 році чоловіча і жіноча національні збірні були 18-ми на командних чемпіонатах Європи.

Довідка

Сквош - вид спорту з м'ячем і ракеткою в закритому приміщенні. Гра ведеться спеціальними ракетками на оточеному з чотирьох сторін стінами корті. Зараз у всьому світі налічується понад 30 млн гравців У сквош в більш ніж 180 країнах світу. Сквош - один з головних претендентів на включення в програму Олімпійських ігор.

У 2003 році журнал Forbes визнав сквош як одним з найбільш "здорових видів спорту" за показником травматизму, так і найбільш енергозатратним видом спорту в світі за кількістю калорій, що спалюються.

Це легкий для навчання вид спорту, досить 3-5 занять з тренером для можливості грати і отримувати задоволення від гри. Сквош найефективнІШЕ розвиває витривалість, координацію рухів, цей вид спорту вкрай корисний для поліпшення роботи серцево-судинної системи, розтяжки, гнучкості м'язів. У порівнянні зі звичними заняттями в спортивному залі, сквош - це гра інтелектуальна і стратегічна, що вимагає застосування розумових здібностей.

В Україні вже відкриті більш ніж 50 кортів у Києві, Одесі, Дніпропетровську, Харкові, Донецьку, Ужгороді, Херсоні, Львові, Хмельницькому. Кількість любителів і професіоналів росте, на постійній основі займаються сквош і беруть участь в змаганнях більш як 1500 спортсменів.

У цьому році під егідою Федерації сквошу буде проведено щонайменше двадцять турнірів у різних містах країни.

Повідомляють Новини європейської України
Категорія: Спортивні новини | Переглядів: 850 | Додав: adminA | Теги: Сквош, індивідуальний чемпіонат України | Рейтинг: 0.0/0
Всього коментарів: 0
Додавати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі.
[ Реєстрація | Вхід ]