Чт, 2024-03-28, 18:51
Головна Реєстрація RSS
Вітаю Вас, Гість
Новини минулих днів

13:41
Інфографіку про міфи і реалії безвізового режиму з ЄС оприлюднив Кабмін
Інші останні Новини про співпрацю України з ЄС

Кабмін оприлюднив інфографіку про міфи і реальність безвізового режиму між Україною та Євросоюзом. Відповідна інформація розміщена на Урядовому порталі.

Як зазначається, скасування віз означатиме для держави зміцнення довіри міжнародного співтовариства, посилення безпеки українських кордонів, отримання правоохоронними органами України он-лайн доступу до баз даних Інтерполу.

Серед позитивних змін для українців - скасування візового збору, спрощення подорожей і здешевлення квитків, зміцнення родинних контактів з українцями, які проживають у країнах Шенгенської зони.

Відзначений позитив і для бізнес-середовища. Зокрема, йдеться про зменшення адміністративних бар’єрів та витрат.

Водночас, як наголошують у Кабміні, безвізовий режим не означає безконтрольність.

Скасування віз не дає права українцям на постійній основі проживати в країнах ЄС, навчатися чи працювати, а також зберігає правило перевірки документів на кордоні.

Порушення ж правил, зокрема щодо терміну перебування у Шенгенській зоні, загрожуватиме штрафом, видворенням чи забороною в'їзду в ту чи іншу країну ЄС.

18 грудня Єврокомісія оприлюднила фінальний звіт про виконання Україною Плану дій щодо лібералізації візового режиму з ЄС.

У звіті ЄК констатує, що Україна виконала всі умови для того, щоб рекомендувати включити її в список країн, з якими у ЄС діє безвізовий режим.

Звіт буде направлений до Ради ЄС та Європейського парламенту, і на основі цього документа вони повинні ухвалити рішення щодо лібералізації візового режиму з Україною.

Міністр закордонних справ України Павло Клімкін вважає, що безвізовий режим з ЄС почне діяти через 5-7 місяців.

Окрім Європи, українці також отримають можливість подорожувати без віз ще в 57 країн.

Зазначимо, країни-члени ЄC можуть тимчасово заблокувати запровадження безвізового режиму з Україною в разі невиконання зобов`язань в частині боротьби з корупцією, міграційної політики, з питань безпеки.

Діалог між Євросоюзом та Україною про лібералізацію візового режиму почалася в 2008 році, а в 2010 році ЄС запропонував Україні План дій щодо візової лібералізації.

Повідомляють Новини європейської України
Категорія: Новини про співпрацю України з ЄС | Переглядів: 842 | Додав: admin | Теги: реалії, інфографіка, безвізовий режим, міфи, Кабмін, ЄС | Рейтинг: 0.0/0
Всього коментарів: 0
Додавати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі.
[ Реєстрація | Вхід ]