Сб, 2024-04-20, 16:18
Головна Реєстрація RSS
Вітаю Вас, Гість
Новини минулих днів

13:47
Ініціює банкрутство Одеського НПЗ, який належить Курченку, фіскальна служба
Інші останні Кримінальні новини

Державна податкова інспекція у Суворовському районі міста Одеси Головного управління Державної фіскальної служби ініціює банкрутство Одеського нафтопереробного заводу. Про це йдеться в ухвалі Господарського суду Одеської області від 28 грудня 2015 року, передають "Українські новини".

Фіскальна служба спрямувала відповідну заяву до суду.

28 грудня Госпсуд Одеської області повернув ДФС заяву про порушення провадження у справі про банкрутство без розгляду, оскільки в ньому було зазначено невірну назву заводу, а саме "Лукойл-Одеський нафтопереробний завод", тоді як відповідно виписки з Єдиного державного реєстру юридичних осіб та фізичних осіб-підприємців, станом на 28 грудня 2015 року, боржником за цією заявою є ПАТ "Одеський нафтопереробний завод".

Крім цього, Фіскальна служба не надала належних доказів сплати судового збору.

У червні 2015 року визнати Одеський НПЗ банкрутом просила суд енергопостачальна компанія "Одесаобленерго".

Як повідомлялося, 13 листопада Приморський районний суд Одеси дав дозвіл на передачу всього нерухомого майна та земельної ділянки Одеського нафтопереробного заводу, на яку в квітня 2014 року Печерським райсудом Києва було накладено арешт, на відповідальне зберігання державі в особі державного підприємства "Укртранснафтапродукт".

Своє рішення суд мотивував тим, що Одеський НПЗ не може забезпечити відповідні умови зберігання майна, на яке накладено арешт, для підтримки його технологічного стану.

25 лютого 2014 року міліція почала розслідувати наявність контрабандних нафтопродуктів на Одеському НПЗ.

Завод припинив випуск нафтопродуктів з кінця лютого.

5 липня 2013 року "Східно-Європейська паливно-енергетична компанія" (укр. "СЄПЕК", рос. "ВЕТЕК") придбала 99,57% Одеського нафтопереробного заводу в нафтової копанії "Лукойл" (Росія). Основним акціонером групи, за офіційною інформацією, є Сергій Курченко, "гаманець" родини Віктора Януковича, який разом з ним переховується від українського правосуддя у Москві.

Генеральна прокуратура України оголосила Курченка у міжнародний розшук в квітні 2014 року. За даними міністра внутрішніх справ Арсена Авакова, проти нього було відкрито 11 кримінальних проваджень.

Також була інформація про те, що одіозний бізнесмен докладає зусиль для отримання громадянства Республіки Молдова.

Повідомляють Новини європейської України
Категорія: Кримінальні новини | Переглядів: 822 | Додав: adminA | Теги: Курченко, банкрутство Одеського НПЗ, фіскальна служба | Рейтинг: 0.0/0
Всього коментарів: 0
Додавати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі.
[ Реєстрація | Вхід ]