Пт, 2024-04-19, 17:04
Головна Реєстрація RSS
Вітаю Вас, Гість
Новини минулих днів

16:45
Ініціює виплату премій олімпійцям, які здобули 4-6-ті місця в Ріо міністр спорту
Інші останні Спортивні новини

Міністр молоді та спорту України Ігор Жданов ініціює виплату премій спортсменам, які посіли 4-6-ті місця на Олімпіаді в Ріо-де-Жанейро.

Про це він сказав сьогодні на засіданні парламенту під час Години запитань до уряду.

За словами Жданова, Міністерство спорту підготувало відповідний проект постанови, і "я прошу Мінфін підтримати цю ініціативу".

Жданов також зазначив, що українські спортсмени під час Олімпіади "зіштовхнулися з необ`єктивним суддівством та підступними травмами, але вони викладалися на всі 100%".

За даними Мінспорту, згідно з відповідним проектом постанови, олімпійцям, які посіли 4-6-ті місця, пропонується здійснити такі виплати: 4-те місце - 50 тис. грн, 5-те місце - 35 тис. грн, 6-те місце - 25 тис. грн.

Також документ передбачає, що призові мають отримати і тренери спортсменів.

Загалом 55 українських спортсменів посіли 4-6-ті місця в індивідуальних та командних видах програми Олімпіади.

Як повідомлялося, збірна України завершила Олімпійські ігри з найгіршим результатом в своїй історії за кількістю золотих медалей, загальною кількістю медалей і місцем у медальному заліку. У підсумку збірна України посіла 31-ше місце в підсумковому медальному заліку Олімпіади-2016 в Ріо-де-Жанейро. Таким чином, українці розташувалися в таблиці між Південною Африкою та Сербією.

Всього українці заробили на Олімпіаді-2016 у Ріо 870 тисяч доларів, що в перерахунку на гривні за курсом 26 становитиме 22 млн 620 тисяч гривень.

Повідомляють Новини європейської України
Категорія: Спортивні новини | Переглядів: 747 | Додав: adminA | Теги: міністр спорту, 4-6-ті місця, ріо, премії олімпійцям | Рейтинг: 0.0/0
Всього коментарів: 0
Додавати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі.
[ Реєстрація | Вхід ]