Чт, 2024-03-28, 16:24
Головна Реєстрація RSS
Вітаю Вас, Гість
Новини минулих днів

11:46
Інвалідизація Тимошенко на совісті Януковича, а він і далі водить за носа ЄС і опозицію
Інші останні Політичні новини
Якщо операцію Юлії Тимошенко буде відкладено, є небезпека її життю і загроза інвалідності.

Про це заявив її чоловік Олександр, повідомляє сайт Тимошенко.

"Ми вдячні іноземним фахівцям і місії Кокса - Кваснєвського за правдиву інформацію, яка підтвердила наші побоювання щодо можливого лікування Юлії в Україні і негативних наслідків, які могли б настати після або під час такого лікування", - написав він в заяві.

Олександр Тимошенко сподівається, що "у президента вистачить мужності звільнити незаконно засуджену жінку-політв'язня, яка потребує невідкладного лікування, з якої протягом двох років безсоромно і безкарно знущається влада".

"Ми сподіваємося на те, що президент, як віруюча людина, як чоловік, прислухається до голосу своєї совісті і ухвалить єдино правильне в даний час законне і позитивне рішення щодо Юлії і не втратить унікального шансу возз'єднання України з європейською сім'єю. Цього буде достатньо для того, щоб президент зняв з себе численні підозри в особистій зацікавленості в ізоляції Юлії Тимошенко - екс-прем'єр-міністра і політичного конкурента", - зазначив він.

Нагадаємо, 17 жовтня у Донецьку Янукович дав зрозуміти, що не помилує Юлію Тимошенко своїм указом. "Сьогодні немає в Україні закону, який дозволить Тимошенко виїхати на лікування за кордон, як вона цього хоче чи, напевно, є в цьому медична потреба", - сказав Янукович, додавши, що таке питання йому потрібно ставити, як тільки парламент ухвалить цей закон, і він ляже на стіл президенту. "Звісно, якщо парламент ухвалить закон, я його підпишу", - сказав він.

Раніше на зустрічі з главами держав "Групи друзів України" , яка була присвячена підписанню Угоди про асоціацію з ЄС, 25 вересня, Янукович пообіцяв європейським колегам вирішити питання щодо ув'язненої екс-прем'єр-міністра України Юлії Тимошенко до 21 жовтня - дати засідання Ради міністрів закордонних справ ЄС.

Аваков: Янукович намагається імітувати розв'язання "питання Тимошенко"

Президент України Віктор Янукович, кажучи про готовність підписати закон, який дозволяє екс-прем'єру Юлії Тимошенко виїхати на лікування за кордон, у разі ухвалення його парламентом, намагається імітувати розв'язання "питання Тимошенко", вважає заступник голови фракції "Батьківщина" у ВР Арсен Аваков.

"Спроба Януковича знову, вже не вперше за останні два роки, кивати на парламент і не вирішувати питання по суті - черговий шахрайський маневр із серії "Як ошукати довірливих європейців". Спроба не робити, а імітувати. Діяти за принципом "пролізе - не пролізе", - написав Аваков на своїй сторінці у Facebook, передає Інтерфакс-Україна.

На думку політика, якщо такий законопроект буде розроблено і ухвалено депутатами від Партії регіонів і комуністами, то "закон буде такий, що і ЮВ, і опозицію гуманніше буде розстріляти одразу після голосування".

В Україні достатньо законодавчих актів і процедур, щоб звільнити і відправити на лікування Тимошенко.

"Батьківщина" про це говорить щодня в останні тижні. Арсеній Яценюк неодноразово з посиланням на пункти законів і процедури казав, у тому числі з трибуни парламенту: у Януковича вистачає повноважень на такі дії. Ми вимагаємо вирішити питання припинення політичних репресій в Україні в цілому, і справи Тимошенко зокрема - не як каприз, а як останній крок на шляху до підписання асоціації з Європейським Союзом. Свої кроки компромісів і поступок на цьому важкому шляху і опозиція, і Юлія Тимошенко особисто вже зробили. Справа за нинішньою владою на чолі з Януковичем. І європейці, і ми в опозиції будемо послідовні і тверді у ці вирішальні дні! Ми вимагаємо і будемо твердо стояти на своєму - рішенні, а не імітації!" - підсумовує Аваков.

"Свободівець": Янукович використав схему Понтія Пілата стосовно до Тимошенко

Президент України Віктор Янукович використав схему Понтія Пілата, переклавши на Раду відповідальність за звільнення Юлії Тимошенко. Таку думку в ефірі телеканалу ТВі висловив народний депутат, заступник голови фракції ВО "Свобода" Олексій Кайда, передає Gazeta.ua.

"Президент використовував ту схему, яка називається схемою Понтія Пілата. Тобто умивання рук і скидання проблеми десь на когось. У даному випадку на парламент", - сказав він.

За його словами, використовуючи таку схему, Янукович вже намагається знайти собі виправдання, якщо Угоду про асоціацію не підпишуть в листопаді.

"Він намагається вже забезпечити собі виправдання у разі непідписання у Вільнюсі Угоди про асоціацію. Ось і основна проблема", - зазначив Кайда.

Нагадаємо, 17 жовтня Віктор Янукович заявив, що Верховна Рада може ухвалити рішення про можливість лікування екс-прем'єра Юлії Тимошенко за кордоном і обіцяє підписати такий закон.

4 жовтня стало відомо, що Кваснєвський і Кокс передали екс-прем'єру Юлії Тимошенко пропозицію про лікування у Німеччині і екс-прем'єр її прийняла. Крім того, вони подали президенту України прохання про помилування Тимошенко.

Нагадаємо, 15 жовтня мандат наглядової місії Кокса - Кваснєвського, що діє за дорученням Європарламенту, продовжено до середини листопада. Таке рішення було ухвалено на позачерговому засіданні конференції президентів на прохання доповідачів - Кокса та Кваснєвського. "Ми продовжимо місію, тому що мети - розв'язання справи Тимошенко - не досягнуто", сказав колишній президент Польщі Олександр Кваснєвський.

Раніше український політолог Володимир Фесенко припустив, що президент Віктор Янукович у справі звільнення Тимошенко буде намагатися максимально розтягнути час, аж до проведення європейського саміту, з тим, щоб придумати найбільш вигідне для нього "нестандартне" рішення.

Повідомляють Новини європейської України
Категорія: Політичні новини | Переглядів: 937 | Додав: adminA | Теги: совісті Януковича, інвалідизація Тимошенко, ЄС і опозицію | Рейтинг: 0.0/0
Всього коментарів: 0
Додавати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі.
[ Реєстрація | Вхід ]