Ср, 2024-04-24, 21:49
Головна Реєстрація RSS
Вітаю Вас, Гість
Новини минулих днів

12:52
Іран нарощує підтримку Асаду і Росія продовжує постачання зброї в Сирію - говорять у США
Інші останні Новини світу
Представники адміністрації Білого дому відмічають, що Іран нарощує підтримку режиму Башара Асада, і що Росія продовжує постачання Асаду озброєнь, які згодом можуть потрапити в руки терористів, передає NEWSru.co.il.

Міністр оборони США Леон Панетта, що йде цього місяця у відставку, виразив заклопотаність з приводу того, що хаос, що панує в Сирії, створив обстановку, в якій в руки терористичної організації "Хізбалла" може потрапити зброя.

Панетта також відмітив, що Вашингтон підтримує "будь-які кроки, що запобігають постачанню терористів хімічною і біологічною зброєю. Він відмовився конкретизувати цю заяву і прив'язати її до нанесеного ізраїльськими ВПС авіаудару по території Сирії. Як відомо, Ізраїль не коментує цю операцію.

Леон Панетта повідомив, що Іран нарощує зусилля із постачання своїх союзників сучасною зброєю. Серед іншого, терористам поставляються наплічні ракетні установки, які терористи можуть використати не лише для збиття військових повітряних засобів, але і для атаки цивільних літаків.

За словами глави Пентагону, через хаос в Сирії в руки "Хізбалли" і їй подібних терористичних організацій може потрапити хімічна і біологічна зброя, а також російські ракети SA-17 - саме ці ракети, за даними розвідслужб, перевозила колона вантажівок зі зброєю, атакована ВПС Ізраїлю в районі сирійсько-ліванськогокордону.

Гіларі Клінтон, що оголосила про свою відставку з поста держсекретаря США, також прокоментувала ситуацію навколо Сирії, підкресливши, що Іран і Росія продовжують постачання озброєнь Башару Асаду. Асад, як свідчать розвіддані, зброєю розплачується з "Хізбаллою" за активну участь в пригніченні антиурядових виступів в Сирії.

В суботу, 2 лютого, в Мюнхені повинна відбутися зустріч міністра закордонних справ Росії Сергія Лаврова, посланця ООН Лахдара Брахімі, віце-президента США Джо Байдена і голови Коаліції сирійської опозиції Моаза аль-Хатиба. Йдеться про першу зустріч на високому рівні, в ході якої обговорюватимуться можливі шляхи рішення сирійської кризи.


Повідомляють Новини європейської України
Категорія: Новини світу | Переглядів: 1019 | Додав: adminA | Теги: США, зброя, Росія, Асад, Іран | Рейтинг: 0.0/0
Всього коментарів: 0
Додавати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі.
[ Реєстрація | Вхід ]