Сб, 2024-04-20, 18:37
Головна Реєстрація RSS
Вітаю Вас, Гість
Новини минулих днів

12:46
Іранський президент відвідав спірний острів - ОАЕ відкликали свого посла з Ірану
Інші останні Новини світу

Об'єднані Арабські Емірати відкликали свого посла в Ірані для консультацій у зв'язку з відвідуванням президентом ІРІ Махмудом Ахмадінеджадом спірного острова Абу-Муса у Персидській затоці, повідомляє Корреспондент.net.

Причиною відкликання посла стало відвідування президентом ІРІ Махмудом Ахмадінеджадом одного зі спірних островів у Перській затоці. Як зазначає агентство, напередодні президент Ірану побував на острові Абу-Муса.

"Даний візит є явним порушенням суверенітету Об'єднаних Арабських Еміратів і відмовою від усіх зусиль, спрямованих на мирне врегулювання (питання) іранської окупації трьох островів ОАЕ у Перській затоці", - заявив міністр закордонних справ ОАЕ шейх Абдалла бен Заїд аль Нахайян.

За його словами, цей візит "нічого не змінює у правовому статусі (трьох) островів, які є частиною ОАЕ".

Острів Абу-Муса, так само як і острови Великий і Малий Томб, здавна є об'єктом територіального спору між Іраном та Об'єднаними Арабськими Еміратами. На думку еміратської влади, острови незаконно окуповані Іраном.

Нагадаємо, що КНР і Філіппіни також посварилися через спірний острів Лусон.


Повідомляють Новини європейської України
Категорія: Новини світу | Переглядів: 1027 | Додав: adminA | Теги: спірний острів, ОАЕ відкликали, іранський президент, посла, Ірану | Рейтинг: 0.0/0
Всього коментарів: 0
Додавати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі.
[ Реєстрація | Вхід ]