Пт, 2024-05-03, 09:11
Головна Реєстрація RSS
Вітаю Вас, Гість
Новини минулих днів

14:07
Історичний червневий рекорд побила температура в Пекіні
Інші останні Прогноз погоди

Після нетривалого полегшення у Пекін повернулась аномальна спека. Так у четвер, 22 червня, місто зафіксувало новий температурний рекорд червня – позначка піднялася вище 41°C, пише Reuters.

Попередній червневий максимум був встановлений ще 10 червня 1961 року, коли ртутний стовпчик досягнув 40,6°C.

У містечку Тангекоу на північний схід від Пекіна температура сьогодні піднялася ще вище – до позначки у 41,8 ° C. Це допомогло населеному пункту отримати титул найспекотнішої точки КНР.

Місцеві рекорди були побиті 22 червня також і в міському окрузі Тяньцзіня. Там температура злетіла до 41,2 ° C.

Минулого тижня від нестримної спеки постраждали Пекін, Тяньцзінь, Хебей та Шаньдун на півночі та сході Китаю. Видання наголошує, що держметеобюро опублікувало попередження про прихід екстремальних температур майже на два тижні раніше, ніж у попередні роки.

На тлі приходу чергової хвилі спеки влада активізувала зусилля з захисту посівів та забезпечення безпеки туристів. Також в районах, які страждають від підвищених температур, заборонено працювати на відкритому повітрі в найспекотніші години доби.

Як відомо, у Китаї існує чотирирівнева система попередження про погоду з кодуванням кольорів, де червоний – є найбільш небезпечним. Далі за ним слідують помаранчевий, жовтий і синій. На сьогодні в частині КНР оголошено помаранчевий рівень небезпеки.

Повідомляють Новини європейської України
Категорія: Прогноз погоди | Переглядів: 597 | Додав: admin | Теги: температура, Пекін, спека, літо | Рейтинг: 5.0/1
Всього коментарів: 0
Додавати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі.
[ Реєстрація | Вхід ]