Пт, 2024-04-19, 02:49
Головна Реєстрація RSS
Вітаю Вас, Гість
Новини минулих днів

17:28
Із закликом звільнити захоплені українські судна й екіпаж Єврокомісар Ган звернувся до РФ
Інші останні Новини Європейського Союзу

  Єврокомісар Ган звернувся до РФ із закликом звільнити захоплені українські судна й екіпаж

Комісар Євросоюзу з питань європейської політики сусідства та переговорів з розширення Йоганнес Ган закликав Російську Федерацію негайно звільнити захоплені українські судна та екіпаж у Керченській протоці.

Про це єврокомісар повідомив у Твіттері.

«Події в Азовському морі є неприйнятними. Росія має негайно звільнити судна та екіпаж, забезпечити медичною допомогою поранених українських військовослужбовців. Керченська протока має бути знову відкритою, щоб створити можливість для безперешкодного проходження усіх суден. Важливо негайно знизити напруження», – наголосив Ган.

Нагадаємо, 25 листопада, близько 20:28, катери Прикордонної служби ФСБ РФ відкрили вогонь по корабельній групі Військово-морських сил ЗС України в Азовському морі. Згодом російський спецназ захопив три військові українські кораблі: артилерійські катери «Бердянськ» і «Нікополь» та рейдовий буксир «Яни Капу». При цьому було поранено шестеро українських моряків.

У ФСБ РФ підтвердили затримання трьох українських військових кораблів в районі Керченської протоки. Захоплені судна доставили у Керч, а трьох поранених українських моряків – у Москву.

У зв’язку із ситуацією на Азовському морі Збройні сили України були приведені у повну бойову готовність. МЗС України звернулося до Росії з вимогою звільнення українських моряків і повернення техніки.

Вночі з 25 на 26 листопада відбулося засідання РНБО, під час якого рада одноголосно закликала президента запровадити на 60 діб воєнний стан в Україні.

Президент Петро Порошенко запропонував Верховній Раді розглянути на позачерговому засіданні в понеділок рішення про запровадження воєнного стану в Україні. Порошенко також звернувся до Путіна з вимогою негайно звільнити українських військовослужбовців.

Голова Верховної Ради Андрій Парубій скликає позачергове засідання парламенту на 16:00, 26 листопада.

Рада Безпеки ООН проведе екстрене засідання через атаку Росії в Азовському морі.

 

Повідомляють Новини європейської України
Категорія: Новини Європейського Союзу | Переглядів: 1022 | Додав: adminA | Теги: РФ, українські судна й екіпаж, єврокомісар Ган, звільнення | Рейтинг: 0.0/0
Всього коментарів: 0
Додавати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі.
[ Реєстрація | Вхід ]