Пт, 2024-03-29, 07:42
Головна Реєстрація RSS
Вітаю Вас, Гість
Новини минулих днів

13:38
Яценюк - експорт української агропродукції до Китаю збільшено вдвічі
Інші останні Економічні новини

Минулого року експорт аграрної продукції до Китаю досяг 1,2 млрд доларів, що удвічі більше ніж у 2014 році. Про це 4 березня 2016 року заявив прем'єр-міністр України Арсеній Яценюк під час зустрічі з головою правління Китайської національної корпорації машинної промисловості та генеральних підрядів Сунь Баєм, повідомляє Урядовий портал.

"Минулого року вперше за історію українсько-китайських відносин обсяг експорту української аграрної продукції до Китаю досяг 1,2 мільярда доларів, - що вдвічі більше за показники 2014-го. КНР посіла перше місце серед країн за обсягом експорту сільгосппродукції. Експорт аграрної продукції з України в усі країни-члени Європейського Союзу становить 4,2 мільярда доларів", - наголосив Яценюк.

Глава уряду відзначив високий рівень двостороннього співробітництва між Україною і Китаєм: "Він полягає не тільки в наших добрих відносинах, а й у конкретних цифрах".

Яценюк також висловив вдячність партнерам із КНР за сприяння в запуску нового "Шовкового шляху" для транзиту українських товарів до Китаю.

"У нас із вами є конкретний результат, і необхідно далі розвивати двостороннє співробітництво, збільшувати обсяги економічного співробітництва і створювати більше робочих місць в Україні та Китаї", - додав він.

Під час зустрічі було обговорено питання подальшої реалізації українсько-китайських проектів у галузі сільського господарства, а також співпраці в інфраструктурній сфері. Сунь Бай наголосив на значному інтересі Китаю в розширенні експорту української агропромислової продукції до КНР, а також в інвестиціях в українську аграрну сферу, портову логістику та проекти, пов'язані з новим "Шовковим шляхом".

Як вже повідомлялося, МЗС України активно виступає за скасування в'їздних віз для громадян Китаю. Категорично проти цього налаштована СБ України, яка вважає даний крок таким, що загрожуватиме національній безпеці.

Повідомляють Новини європейської України
Категорія: Економічні новини | Переглядів: 793 | Додав: adminA | Теги: Китай вдвічі, експорт української агропродукції, Яценюк | Рейтинг: 0.0/0
Всього коментарів: 0
Додавати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі.
[ Реєстрація | Вхід ]