Сб, 2024-04-27, 01:48
Головна Реєстрація RSS
Вітаю Вас, Гість
Новини минулих днів

14:02
Яценюк йде в контратаку, далі - війна компроматів - політолог
Інші останні Політичні новини

Протистояння команд-конкурентів у владі не вщухло¸ але перейшло в латентну фазу. Про це заявив президент Інституту Горшеніна Вадим Омельченко, коментуючи LB.ua недільну заяву прем'єра Арсенія Яценюка про те, що уряд є "юридично повністю легітимним", а вся відповідальність за нестабільність у країні лежить на президенті і коаліції.

"Оскільки можливість юридично змінити конфігурацію влади (крім добровільної відставки прем'єра) після голосування в парламенті 16 лютого відсутня, на нас чекає велика війна компроматів, - упевнений президент Інституту Горшеніна. - Потрібні форс-мажорні обставини, щоб актуалізувати питання зміни конфігурації влади. Причому якщо досі президентська команда мала наступальну позицію, то зараз не виключено, що команда прем'єра, відчувши деяку впевненість, не буде залишатися в боргу".

"Інформаційні вкиди, які ми бачили протягом останніх тижнів, - це лише "пристрілювальні залпи", але "ядерні" боєголовки десь на підльоті, - заявив Вадим Омельченко. - "Начинка заряду" може бути різною, але вона буде спрямована не так на українські електоральні поля, як на офіси партнерів України на Заході".

Нагадаємо, 16 лютого Верховна Рада, вислухавши звіт прем'єр-міністра Арсенія Яценюка про роботу уряду за 2015 рік, відхилила його, визнавши цю роботу незадовільною, але під час голосування про недовіру уряду набралося лише 194 голоси за мінімально необхідних 226. Нове голосування щодо цього питання можливе тільки на наступній сесії, яка розпочнеться у вересні.

17 лютого фракція "Батьківщина" заявила про вихід з коаліції. У вересні 2015 року коаліцію полишила Радикальна партія.

Без представників "Самопомочі", тимошенківців і "радикалів" у коаліції "Європейська Україна" залишиться 217 депутатів при мінімально необхідних 226 членів для формування більшості.

19 лютого перший заступник голови Верховної Ради Андрій Парубій заявив, що в складі парламентської коаліції налічується більше як 226 депутатів, і вона існує.

Перший заступник голови регламентного комітету Верховної Ради Павло Пинзеник повідомив, що юридично фракція Радикальної партії досі перебуває в складі парламентської коаліції.

Прем'єр-міністр заявляє, що необхідні переформатування коаліції та зміни в коаліційну угоду. Також Яценюк веде переговори про долю коаліції з лідером "радикалів" Олегом Ляшком.

Лідер фракції БПП "Солідарність" Юрій Луценко вимагає, аби Яценюк запропонував новий уряд або пішов.

Багато політиків і експертів говорять про неминучість дострокових виборів парламенту.

Повідомляють Новини європейської України
Категорія: Політичні новини | Переглядів: 1021 | Додав: adminA | Теги: війна компроматів, політолог, Контратака, Яценюк | Рейтинг: 0.0/0
Всього коментарів: 0
Додавати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі.
[ Реєстрація | Вхід ]