Пт, 2024-03-29, 16:08
Головна Реєстрація RSS
Вітаю Вас, Гість
Новини минулих днів

09:54
Яценюк - коаліції: маєте кращий уряд - презентуйте
Інші останні Політичні новини

Прем'єр-міністр Арсеній Яценюк закликав учасників коаліції відновити її стабільність і дати уряду можливість працювати. Про це він заявив у телепрограмі "10 хвилин з прем'єр-міністром" у неділю, 6 березня.

"Для реалізації змін в країні нам потрібна політична і економічна стабільність. Звертаюся до учасників політичного процесу: забудьте про політичні чвари та інтриги. Я пропоную учасникам коаліції відновити стабільність української проєвропейської парламентської коаліції, дати можливість уряду працювати і відповідати перед українським народом", - цитує главу Кабміну Урядовий портал.

Він нагадав, що минулого тижня звертався до політичних опонентів з пропозицією представити альтернативний план і альтернативну команду реалізації змін: "Цього не було зроблено".

Прем'єр-міністр також назвав програмні завдання чинного уряду. За його словами, це - створення нових робочих місць, боротьба з бідністю, економічне зростання та продовження реформ, започаткованих два роки тому.

"Якщо в когось є краща програма, сильніша команда і коаліція, яка готова це підтримати, - представте її народу України. А зараз уся повнота відповідальності лежить на нас", - наголосив Яценюк.

Нагадаємо, у Верховній Раді тривають перемовини між лідерами депутатських фракцій і груп щодо створення нової парламентської коаліції, від чого залежатимуть подальші демократичні реформи й співробітництво із західними партнерами, зокрема з фінансовими донорами.

Президент Петро Порошенко та прем'єр Арсеній Яценюк ("Народний фронт") при цьому виступають категорично проти проведення дострокових парламентських виборів, через які, на їхню думку, в Україні може виникнути "молдовський варіант", у якому найбільше зацікавлені в Кремлі.

"Ми маємо два тижні для формування нової коаліції, нового технократичного уряду, голосування за поправку в законі (про електронне декларування - ред.)", - заявив 2 березня голова фракції "БПП" Юрій Луценко.

"Наступні 2-3 місяці уряд має усунути всіх партійних та олігархічних ставлеників з найбільших державних монополій, покінчити з наглядачами на митниці та вжити інших антикорупційних кроків. Інакше - фіаско. Брюссель сльозам не вірить", - наголосив Луценко.

У свою чергу секретар РНБО України й один з лідерів політичної партії "Народний фронт" Олександр Турчинов закликав українських політиків до консолідації зусиль для виходу з нинішньої внутрішньополітичної кризи.

Повідомляють Новини європейської України
Категорія: Політичні новини | Переглядів: 872 | Додав: adminA | Теги: коаліція, презент, Яценюк, кращий уряд | Рейтинг: 0.0/0
Всього коментарів: 0
Додавати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі.
[ Реєстрація | Вхід ]