Пт, 2024-04-19, 23:07
Головна Реєстрація RSS
Вітаю Вас, Гість
Новини минулих днів

10:39
Яценюк просить кожного українського підприємця вийти з тіні. ВІДЕО
Інші останні Економічні новини

Змінами до Податкового кодексу вдвічі скорочено єдиний соціальний внесок, скасовано додатковий імпортний збір, скорочено ставки оподаткування для підприємств, які чесно видобувають природний газ і збільшують енергетичну незалежність країни, наголосив прем’єр-міністр України Арсеній Яценюк у "10 хвилинах" у неділю, 27 грудня.

Арсеній Яценюк підкреслив, що в ухвалених податкових змінах було прийнято "безпрецедентне рішення": "Ми вдвічі скоротили основний податок на заробітну платню, так званий єдиний соціальний внесок. Зараз він 41%. З наступного року це буде 22%".

Наприклад, зазначив він, на заробітній платі в 4,5 тисячі гривень роботодавець отримає економію 900 гривень.

"Ми як держава взяли на себе відповідальність за те, щоби Пенсійний фонд, незважаючи на зменшення сплати єдиного соціального внеску, був наповнений. З державного бюджету ми виділили до Пенсійного фонду додатково 100 мільярдів гривень, адже чим менший єдиний соціальний внесок, тим менше надходження до Пенсійного фонду. Але держава зобов'язана, з одного боку, стимулювати підприємця, а з іншого - в повному обсязі забезпечити виплату пенсій. І ми це зробимо", - підкреслив глава уряду.

Арсеній Яценюк звернувся до підприємців: "Така радикальна реформа єдиного соціального внеску потребує вашого розуміння, вашої відповідальності і вашої позиції. Ми зменшили вдвічі ЄСВ, це дало додатковий ресурс. В результаті цього я прошу кожного українського підприємця вийти з тіні, перестати платити заробітні платні в конвертах".

"Ви отримали додатковий ресурс, як на розвиток власного бізнесу, так і на підняття реальної заробітної платні для кожного вашого працівника. Вдвічі скорочений податок дає можливість для бізнесу розвивати своє підприємство і більше платити своєму працівнику. Тому я розраховую на взаємність. І тільки взаємна довіра та взаємна відповідальність дасть можливість нам далі будувати стабільну українську економіку", - наголосив глава уряду.

Він підкреслив, що взаємна довіра повинна будуватися і між підприємцем і органами фіскальної служби. Саме тому уряд розпочав широкомасштабну реформу Державної фіскальної служби: "Це скорочення як кількості працівників, так і кількості підрозділів Державної фіскальної служби. Це зменшення кількості перевірок і, основне, - зміна порядку відшкодування податку на додану вартість".

"Тепер не буде ручного режиму. Виключно прозорий і публічний підхід при відшкодуванні податку на додану вартість всім суб'єктам підприємницької діяльності. І це стало частиною нового податкового закону", - наголосив він.

"Нам, звичайно, треба далі буде працювати і над змінами до державного бюджету, і над новою редакцією Податкового кодексу. Це процес постійних реформ і постійних змін", - додав він.

Крім того, скасований додатковий імпортний збір: "Це означає, що ціна на імпортні товари також піде вниз".

"Додатково ми кардинально змінили рентну політику при видобутку природного газу. Ми вдвічі скоротили ставки оподаткування для підприємств, які чесно і прозоро видобувають природний газ і збільшують нашу енергетичну незалежність. Наша мета – через 10 років Україна повністю повинна стати енергетично незалежною. І наша податкова політика саме на це спрямована", - підкреслив Арсеній Яценюк.

Нагадаємо, 25 грудня о 4-й годині ранку Верховна Рада ухвалила держбюджет на 2016 рік з дефіцитом 3,7% ВВП, з доходами 595 млрд грн. Перед цим парламент ухвалив новий Податковий кодекс і низку "бюджетних" законів.

У наступному році доходи місцевих громад зростуть майже на 46 млрд гривень – Яценюк

У наступному році уряд виділяє близько 6 мільярдів гривень на регіональний розвиток, інфраструктурні проекти, в тому числі 1 мільярд гривень на 159 об'єднаних територіальних громад: "Це ті кошти, які підуть на школи, лікарні, об'єкти соціальної інфраструктури, гуманітарний блок і соціальне забезпечення громадян. Ці кошти повинні бути прозоро, чесно і відповідально використані новообраними керівниками місцевих рад", наголосив прем’єр-міністр України Арсеній Яценюк.

Арсеній Яценюк підкреслив, що децентралізація – одна з ключових реформ, запроваджених у поточному році": "Це наповнення місцевих бюджетів, передача додаткового ресурсу і додаткових повноважень".

"Новообрані місцеві ради, на жаль, почали свою роботу не з економічних і соціальних рішень, а з політичних. Напевно, так легше. Але вважаю, що в першу чергу відповідальність органів місцевої влади – це дороги, школи, лікарні, інфраструктура, соціальне забезпечення, а не втягування місцевих громад у політику", - наголосив він.

Для того щоб органи місцевої влади мали можливість виконувати свої повноваження, в поточному році уряд розробив пакет законодавства щодо децентралізації, нагадав він: "Завдяки цьому доходи місцевих громад зросли на 40%. Ми передали низку функцій на місця, в тому числі і функції по реєстрації бізнесу, нерухомості, створенню Центрів надання адміністративних послуг".

"На наступний рік ми продовжуємо цю політику. В наступному році доходи місцевих громад зростуть майже на 46 мільярдів гривень", - підкреслив глава уряду.

2016 року Кабмін виділяє близько 6 мільярдів гривень на регіональний розвиток, інфраструктурні проекти, в тому числі 1 мільярд гривень на 159 об'єднаних територіальних громад: "Це ті кошти, які підуть на школи, лікарні, об'єкти соціальної інфраструктури, гуманітарний блок і соціальне забезпечення громадян України. І це ті кошти, які повинні бути прозоро і чесно й відповідально використані новообраними керівниками місцевих рад".

"Не займайтеся політикою – займайтеся тим, на що вас обрали. Це допомога і робота на кожного жителя вашого міста, містечка і селища", - звернувся Арсеній Яценюк до представників місцевої влади.

Арсеній Яценюк також повідомив, що додатково в бюджеті виділено півтора мільярда гривень на інвестиційні проекти як центрального, так і місцевого рівня.

 

Повідомляють Новини європейської України
Категорія: Економічні новини | Переглядів: 790 | Додав: adminA | Теги: українські підприємці, Яценюк, вийти з тіні | Рейтинг: 0.0/0
Всього коментарів: 0
Додавати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі.
[ Реєстрація | Вхід ]