Пт, 2024-04-26, 04:52
Головна Реєстрація RSS
Вітаю Вас, Гість
Новини минулих днів

22:55
Яценюк заявив про необхідність упровадження страхової медицини. ВІДЕО
Інші останні Економічні новини

Прем`єр-міністр України Арсеній Яценюк вважає за необхідне упровадити страхову медицину і законодавчо затвердити перелік безоплатних медичних послуг. Про це він сказав сьогодні, перебуваючи у Полтаві в Центрі екстреної медицини та медицини катастроф, передає УНІАН.

"Нам необхідно на законодавчому рівні затвердити перелік безоплатних медичних послуг. І треба вводити страхову медицину. Це зараз головне завдання реформування системи охорони здоров`я", - підкреслив прем`єр.

Яценюк також заявив, що центри медицини катастроф, як у Полтаві, повинні бути в кожному регіоні повністю укомплектовані комп`ютерами і кадрами.

За його словами, лікарі, виїжджаючи до пацієнта, повинні мати можливість зробити електрокардіограму, яку з місця виклику передати до центру.

"Тут (у центрі) розшифрують і відразу ж хворому нададуть необхідну допомогу. Якщо буде необхідність хворого госпіталізувати, то в лікарні вже повинна чекати бригада медиків з електрокардіограмою на руках. Саме так повинні працювати лікарі швидкої допомоги", - зазначив Яценюк.

Нагадаємо, проект медичної реформи було презентовано Олександром Квіташвілі в грудні 2014 року.

У квітні 2015 року міністр пояснив, що перехід на страхову медицину не передбачає відмови від безкоштовного надання медичних послуг.

"Перехід на страхову медицину не означає відмову від безкоштовної медицини. Страховка - це одне з джерел фінансування і не більше того. Тобто, завжди грошей немає у країни, де тільки страховка працює або де тільки працює державна програма і державні гроші. Переходити з однієї системи на іншу - це і не планується, і неможливо", - заявив Квіташвілі.

При цьому він також наголошував, що система страхової медицини в Україні повноцінно запрацює тільки після реформування системи охорони здоров'я в цілому.

"Для того щоб нам переходити на страхові схеми, які будуть працювати в країні, - нам треба спочатку реформувати мережу (мережу медичних закладів - ред.), яка сьогодні взагалі неадекватна, жодна страхова компанія не зможе працювати в такій ситуації, коли мережа настільки застаріла. Інфраструктура є величезною й витрати великі", - зазначав міністр.

 

Повідомляють Новини європейської України
Категорія: Економічні новини | Переглядів: 937 | Додав: adminA | Теги: необхідність, Яценюк, страхова медицина | Рейтинг: 0.0/0
Всього коментарів: 0
Додавати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі.
[ Реєстрація | Вхід ]