Пт, 2024-03-29, 09:42
Головна Реєстрація RSS
Вітаю Вас, Гість
Новини минулих днів

12:47
Як просив Януковича про помилування Луценка і коли Євросуд вирішить справу Тимошенко, - розповів Кваснєвський
Інші останні Новини Європейського Союзу
Наглядова місія Європейського парламенту у складі Пета Кокса та Олександра Кваснєвського просила президента Віктора Януковича про помилування Юрія Луценка. Про це повідомив Кваснєвський на 9-й інвестиційній конференції інвесткомпанії "Драгон Капітал" у середу, 27 лютого, в Києві, передає "Інтерфакс-Україна".

"Ми з Коксом звернулися до президента Януковича помилувати Луценко", - сказав він.

Вони аргументували свою пропозицію тим, що екс-міністр вже відбув половину терміну і його справа не настільки серйозна.

Кваснєвський також підкреслив, що в березні Європарламент очікує від їх місії прогрес у відношенні спостережень за справами Луценка і екс-прем'єра Юлії Тимошенко. Якщо їх не буде, то місія може бути припинена. "Ці дві справи (Луценко і Тимошенко) можна вирішити, і прийшов час це зробити", - вважає він.

Також за його словами, у наступному місяці очікується рішення Страсбурзького суду у щодо Тимошенко.

Квасьнєвський також висловив великий подив тим, що за 10 місяців до саміту Східного партнерства з архіву була взята нова справа щодо Тимошенко. Мова йде про справу про вбивство народного депутата Євгена Щербаня в 1996 році.

На його думку, у цей час необхідно вирішити питання зі здоров'ям Тимошенко й не варто погіршувати її нинішнє положення.

Як відомо, на розгляді ЄСПЛ перебуває скарга екс-прем'єра на незаконне утримання її під вартою до моменту набрання чинності вироком суду по "газовій справі". Також ЄСПЛ має прийняти рішення щодо того, чи є політична мотивація в ув'язненні Тимошенко, і чи мали місце катування стосовно екс-прем'єра в частині неналежного надання медичної допомоги.

Раніше повідомлялось, що розгляд скарг Тимошенко і Юрія Луценка в Євросуді з прав людини може затягнутися. Причиною можливої затримки називалося те, що суддя за українською квотою Ганна Юдківська взяла відпустку по догляду за дитиною до кінця 2012 року.


Повідомляють Новини європейської України
Категорія: Новини Європейського Союзу | Переглядів: 1184 | Додав: adminA | Теги: янукович, Євросуд, тимошенко, помилування Луценко, Кваснєвський | Рейтинг: 0.0/0
Всього коментарів: 0
Додавати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі.
[ Реєстрація | Вхід ]