Чт, 2024-03-28, 18:06
Головна Реєстрація RSS
Вітаю Вас, Гість
Новини минулих днів

11:29
Як просувається будівництво "Стіни" - Держприкордонслужба відзвітувала
Інші останні Офіційні новини

  Держприкордонслужба отримала 60 млн гривень з початку року на інженерно-технічне облаштування українсько-російського державного кордону (проект "Стіна"). Про це повідомляють на сайті відомства.

У травні минулого року уряд Арсенія Яценюка затвердив план заходів із реалізації проекту "Стіна". Згідно з цим документом, реалізація проекту повинна була зайняти чотири роки (2015-2018) і обійтися в 4,1 млрд гривень. Торік Держприкордонслужба мала отримати 990 млн гривень, а цьогоріч - ще 1,2 млрд гривень.

Утім, планам уряду в частині фінансування не судилося збутися. Депутати погодили в держбюджеті-2015 надання 400 млн гривень на проект "Стіна" (вся сума була освоєна) і лише 200 млн гривень - у держбюджеті-2016.

У 2015 році роботи з облаштування українсько-російського кордону проводили в межах Чернігівської та Харківської областей. На цей момент обладнано 230 км протитанкових ровів, понад 70 км металевого паркану і 116 км рокадних доріг. Також закупили чотири рухливі бойові модулі "Тритон", розгорнуто систему оптико-електронного спостереження на ділянці відповідальності відділу прикордонної служби "Дергачі" в Харківській області.

У травні цього року почалися підготовчі роботи на ділянці відповідальності Луганського прикордонного загону.

Проект "Стіна" покликаний підвищити рівень безпеки східних кордонів і захистити Україну від агресії з боку РФ.

Повідомляють Новини європейської України
Категорія: Офіційні новини | Переглядів: 865 | Додав: adminA | Теги: будівництво Стіни, Держприкордонслужба | Рейтинг: 0.0/0
Всього коментарів: 0
Додавати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі.
[ Реєстрація | Вхід ]