Чт, 2024-04-25, 22:55
Головна Реєстрація RSS
Вітаю Вас, Гість
Новини минулих днів

11:49
Як розраховується військова пенсія?
Інші останні Економічні новини

пенсія

Як розраховується військова пенсія?

Військовослужбовці – окремий соціальний тип суспільства відносно обчислення заробітної платні та пенсійної винагороди. Крім вислуги років існує декілька способів нарахування пенсій в залежності від звання, займаної посади, відсутності або присутності громадянського стажу.

Як збільшити військову пенсію в Україні, якщо військо службовець не має офіцерського звання? В цьому разі має значення вислуга років, розмір заробітної платні. Особливістю нарахувань залишається правка в законопроекті від 2012 року про розмір пенсії не більше 50% від платні.

Кому призначається підвищена пенсія?

Як підвищити пенсію в Києві, якщо військовослужбовець обіймав офіцерську посаду? Також більшість громадян цікавить питання, коли перераховуються пенсії звільнених військових, але з працевлаштуванням в громадянських умовах.

Серед військових категорій підвищену пенсію отримують:

  • офіцери, що не закінчили службу у збройних силах;
  • солдати та офіцери військово-морського флоту, прапорщики;
  • працівники кримінально-експертної служби та виконавчого комітету;
  • співробітники Міністерства внутрішніх справ.

Перевірка правильності нарахування пенсії військовим можлива за формулою, де враховується: оклад згідно звання та посади, надбавки за вислугу років, кваліфікаційну категорію, а також загальний період служби. Протипожежні служби, служби порятунку та деякі відомства державного значення також отримують підвищені виплати.

Порядок надання документів до ПФ

Якщо стаж громадянина є змішаним, враховуються заробітні платні громадянського та військового стажу. В цьому випадку до 50% військової пенсії додається 1% за кожний наступний рік праці.

Перед зверненням в органи Пенсійного фонду України проконсультуйтесь з юристом відносно правильності заповнення необхідних паперів. Крім паспорта та ідентифікаційного коду надається військовий квиток, особова справа або припис. Додатково працівник ПФ зажадає довідку про внески з органу, що здійснює пенсійні відрахування.

За наявності більш, ніж п’яти років громадянського стажу військовий бере довідку про середню заробітну плату та має право на перерахування власної пенсії. У разі відмови зробити перерахування чи інших сумнівних питаннях громадяни мають отримати письмове вмотивоване підтвердження. З документом звертайтесь по юридичну допомогу до компанії «Флагман».

Повідомляють Новини європейської України
Категорія: Економічні новини | Переглядів: 1122 | Додав: admin | Теги: Розрахунок, пенсія, військова | Рейтинг: 5.0/2
Всього коментарів: 0
Додавати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі.
[ Реєстрація | Вхід ]