Пт, 2024-04-26, 20:26
Головна Реєстрація RSS
Вітаю Вас, Гість
Новини минулих днів

09:24
Яких змін чекати - умови праці для заробітчан
Інші останні Економічні новини

Умови праці для заробітчан: яких змін чекати

Коронавірусна криза змусила повернутися додому половину заробітчан. Але не факт, що із закінченням карантину вони зможуть повернутися на попереднє місце роботи. Особливо проблемним це стане для тих, хто працював по відрядженнях із Польщі в Німеччині, Чехії та інших країнах.

Про це розповів консультант міжнародної організації з пошуку роботи Сергій Дядечко.

"Уже всі зрозуміли, що коронакриза триватиме не до вересня і не до липня. Особливий режим пропуску діятиме ще довго. А це означає, що українців, які приїхали до Польщі, відправлятимуть на 2-тижневий карантин. Відповідно заробітчани, які їхатимуть за безвізом, невигідні. Отже, це змінить правила оформлення віз. При цьому зовсім врізається шматок із відрядженнями до Німеччини, де українці заробляли втричі більше, ніж у Польщі", - каже Дядечко.

Кількість роботи також зменшиться, через те, що до Євросоюзу повернулися свої громадяни.

"Всі кращі вакансії дістануться місцевим. Для цього уряди вже розробили спеціальні програми. Наприклад, поляку буде вигідніше взяти на роботу свого співвітчизника, бо платитиме менше податків. Те саме у Чехії, Словаччині. Але робота для українців знайдеться. Це заводи, склади і сезонні роботи зі збору ягід та овочів", - пояснює Дядечко.

Ситуація з роботою в Євросоюзі владнається за 2-3 роки, коли відновиться світова економіка. За кордоном знову стануть потрібними будівельники, інженери, архітектори та інші спеціалісти.

Повідомляють Новини європейської України
Категорія: Економічні новини | Переглядів: 760 | Додав: adminA | Теги: заробітчани, умови праці, зміни | Рейтинг: 5.0/1
Всього коментарів: 0
Додавати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі.
[ Реєстрація | Вхід ]