Пт, 2024-04-19, 12:15
Головна Реєстрація RSS
Вітаю Вас, Гість
Новини минулих днів

11:56
Якими мають бути правила подвійного громадянства в Україні - Клімкін пояснив
Інші останні Політичні новини

Українцям необхідно почати суспільну дискусію щодо можливості бути громадянином декількох країн.

Про це заявив міністр закордонних справ Павло Клімкін під час виступу у Львові.

"Зараз ми в Україні маємо почати суспільну дискусію щодо можливості бути громадянином декількох країн, потрібно чесно це сказати. Проте ми не можемо навіть говорити про подвійне громадянство з Росією під час де-факто війни з нею", - сказав він.

"Ті, хто має російські паспорти, хай їх здають, всі інші – давайте розмовляти. Подвійне громадянство може бути лише за чітких умов. Його не зможуть мати військові командири, воно не дає можливості обіймати певні посади", - додав міністр.

Він нагадав, що подвійне громадянство практикують у деяких країнах Європи. "Натомість у нас його носії порушують законодавство, хоча це ще не означає, що вони – злочинці. В АТО загинули щонайменше 11 громадян Угорщини (мешканців Закарпаття з подвійним громадянством. - ЄП)", - зазначив Клімкін.

Наразі українське законодавство прямо забороняє подвійне громадянство для державних службовців. Раніше міністр наголошував, що ця норма має залишатися чинною.

Повідомляють Новини європейської України
Категорія: Політичні новини | Переглядів: 811 | Додав: adminA | Теги: україна, правила подвійного громадянства, Клімкін | Рейтинг: 0.0/0
Всього коментарів: 0
Додавати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі.
[ Реєстрація | Вхід ]