Чт, 2024-04-25, 00:46
Головна Реєстрація RSS
Вітаю Вас, Гість
Новини минулих днів

09:54
Якщо до кінця сесії не буде підписаний "мовний" закон, акцію протесту розпустять, - Томенко
Інші останні Політичні новини
Опозиція розпустить акцію протесту, якщо до кінця сесії, яку мають закрити завтра, не буде підписаний закон про мови. Про це на брифінгу заявив народний депутат Микола Томенко, який днями подав заяву щодо своєї відставки з посади віце-спікера, передає РБК-Україна.

"Якщо на час закриття поточної сесії не буде підписано закон про мови, то ми будемо вважати, що наше тактичне завдання виконано, і на засіданні лідерів опозиційних партій, які відбудуться через дві години, ми будемо приймати рішення щодо наших подальших дій", - сказав Томенко.

Акція проти мовного закону. ВІДЕО

За його словами, в такому разі мітингувальники будуть розпущені: "Усі живі люди, і ми не можемо тримати людей, щоб вони сиділи три місяці на асфальті, якщо влада зайшла сама у глухий кут і не знає, як з нього вийти".

Нагадаємо, Верховна Рада ухвалила у другому читанні "мовний" законопроект. За законопроект проголосували 248 депутатів. Його було поставлено без обговорення і внесення до порядку денного.

Пізніше Всеукраїнське об'єднання "Свобода" оголосило національну мобілізацію, щоб дати "відсіч агресорам".

Тоді "Беркут" спробував розігнати акцію на захист української мови. Але депутати закликали людей підходити до Українського дому.

Люди підтримали заклики опозиційних політиків і починаючи з ночі чергували під Українським домом, вичікуючи підсумкову прес-конференцію президента країни, щоб особисто спитати з Віктора Федоровича Януковича пояснення з животрепетного питання.

Врешті-решт збори переросли в жорстке протистояння між активістами і правоохоронцями. Був застосований сльозогінний газ, від якого постраждали і мітингувальники, і силовики.

Сьогодні народний депутат України, голова парламентської фракції Партії регіонів Олександр Єфремов повідомив: оскільки перед парламентом залишається ряд невирішених питань, можливий варіант скликання позачергової сесії.

Разом з тим він додав, що "у нас (у Верховній Раді) залишається ряд невирішених питань".

"Я не виключаю варіант, що ми будемо скликати позачергову сесію. Але це буде буквально один-два робочих пленарних дні. Це ближче, напевно, або до кінця липня, або на початку серпня", - заявив Єфремов.


Повідомляють Новини європейської України
Категорія: Політичні новини | Переглядів: 990 | Додав: adminA | Теги: акцію протесту, томенко, мовний закон | Рейтинг: 0.0/0
Всього коментарів: 0
Додавати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі.
[ Реєстрація | Вхід ]