Вт, 2024-04-16, 12:38
Головна Реєстрація RSS
Вітаю Вас, Гість
Новини минулих днів

16:32
Якщо прикордонники знайдуть у техніці неліцензійний фільм або пісню, вони зможуть її вилучати
Інші останні Туристичні новини

Згідно з Міжнародною угодою під назвою АСТА, до якої найближчим часом планують долучитися 22 країни ЄС, прикордонники можуть вилучити і знищувати техніку, якщо знайдуть у ній неліцензійний фільм, пісню або програму, повідомляє УБР.

Враховуючи, що Україна є однією із найбільш "піратських" країн, то її громадянам при перетині кордону з ЄС доведеться тричі подумати, чи варто брати в дорогу неліцензійні розваги.

"Я собі можу уявити колапс кордонів, коли кожен мандрівник буде демонструвати свої гаджети для того, щоб їх перевіряли. Тут уже йдеться про додаткову кваліфікацію прикордонників, адже до сьогодні ніхто не досліджував контент на електронних носіях", - поділився враженнями від новації директор Інституту євроатлантичного співробітництва Олександр Сушко.

За словами фахівця з медіаправа В'ячеслава Якубенка, в аеропорту, вокзалі чи в поїзді просто неможливо встановити, наскільки ліцензійний є той чи інший продукт. Для цього потрібна відповідна система кодів, повинен бути доступ до системи кодів самого виробника. Істотно жодних змін при проходженні митного контролю не буде.

Та й самі прикордонні пункти треба модернізувати. А це додаткові кошти, на які європейські платники податків можуть не погодитися.

Наразі ж мандрівникам правозахисники рекомендують перед поїздкою дізнаватися, чи долучена країна до угоди АСТА, оскільки у разі конфіскації пристрою з нелегальним контентом, компенсацію за нього ніхто не надасть. На сьогодні норми угоди АСТА вже діють в Австралії, Південній Кореї і Мексиці.

Повідомляють Новини європейської України
Категорія: Туристичні новини | Переглядів: 1061 | Додав: admin | Теги: неліцензійний фільм, пісня, прикордонники | Рейтинг: 0.0/0
Всього коментарів: 0
Додавати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі.
[ Реєстрація | Вхід ]