Чт, 2024-03-28, 14:23
Головна Реєстрація RSS
Вітаю Вас, Гість
Новини минулих днів

21:02
Янукович доручив продовжити в 2013-2015 рр. виплати вкладів в Ощадбанку СРСР
Інші останні Економічні новини
Уряд України найближчим часом розгляне програму виплат знецінених вкладів в Ощадбанку колишнього СРСР у 2013-2015 роках, повідомив прем'єр-міністр Микола Азаров за підсумками зустрічі з президентом Віктором Януковичем у четвер.

"Президент доручив уряду розробити програму, яка дозволила б продовжити практику повернення знецінених вкладів громадян у 2013-му, 2014-му та 2015 роках, маючи на увазі, щоб за три роки практично закрити проблему, що турбує громадян", – сказав глава уряду.

М.Азаров зазначив, що уряд уже передбачив, щоб громадяни, окрім планованої цього року часткової виплати таких вкладів на суму до 1 тис. грн, отримали платіжну картку, на якій буде відображено весь вклад. За його словами, передбачається, що надалі вони зможуть використовувати її з великим дисконтом для оплати комунальних послуг та інших платежів.

Глава уряду додав, що найближчим часом Ощадбанк роз'яснить усі особливості цієї ініціативи.

Як повідомлялося, уряд Юлії Тимошенко в 2008 році вирішив виплатити вкладникам Ощадбанку колишнього СРСР до 1 тис. грн на вкладника. У результаті компенсацію отримали лише близько половини вкладників, після чого програму було припинено через брак коштів і, як заявляла тодішній прем'єр, протидію президента Віктора Ющенка та парламенту.

Ю.Тимошенко у своїй передвиборній програмі напередодні президентських виборів 2010 року, які вона програла В.Януковичу, обіцяла у разі перемоги відновити повернення знецінених заощаджень до повного їх завершення впродовж трьох років.

Президент В.Янукович на розширеному засіданні Кабінету Міністрів 7 березня цього року доручив уряду забезпечити виплату в червні-грудні 2012 року 6 млн вкладникам Ощадбанку колишнього СРСР компенсацій за знеціненими вкладами розміром до 1 тис. грн. Згідно з внесеними у квітні правками до держбюджету-2012 на ці цілі цього року виділено 6,15 млрд грн.

Згідно з даними Мінфіну, до "Реєстру вкладників заощаджень громадян" на 1 січня 2012 року внесено дані про знецінені заощадження близько 11,8 млн громадян України, загальний обсяг коштів на компенсаційних рахунках яких становить 49,8 млрд грн: із них лише близько 6,4 млн осіб отримали компенсацію в межах 1 тис. грн на загальну суму 5,8 млрд грн. Решта вкладників, внесених до АІС "Реєстр вкладників заощаджень громадян", становить 5,4 млн осіб, яким має бути виплачено компенсацію з розрахунку 1 тис. грн на загальну суму 5,2 млрд грн.

Повідомляють Новини європейської України
Категорія: Економічні новини | Переглядів: 1143 | Додав: nowyny | Рейтинг: 0.0/0
Всього коментарів: 0
Додавати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі.
[ Реєстрація | Вхід ]