Вт, 2024-03-19, 10:06
Головна Реєстрація RSS
Вітаю Вас, Гість
Новини минулих днів

15:21
Янукович і Тимошенко прямо звинувачують одне одного у вбивстві Щербаня
Інші останні Політичні новини

Україна найняла юридичну компанію зі США, щоб та дала юридичну оцінку справедливості ув’язнення Юлії Тимошенко. Про це в коментарі Bloomberg заявив Віктор Янукович.

"Янукович заявив, що колишня радянська республіка найняла юридичну компанію зі США Skadden, Arps, Slate, Meagher & FlomLLP для оцінки справи Тимошенко, чиє ув’язнення змусило європейських посадовців пропустити матчі європейського футбольного чемпіонату, який Україна організує спільно з Польщею", - пише видання.

"За словами українського президента, тоді як апеляція до Європейського суду з прав людини з боку її юристів може знайти процедурні порушення, ніяких юридичних порушень знайдено не буде", - пише Bloomberg.

Він відкинув звинувачення у політичному тиску на рішення про ув'язнення Тимошенко, передає "Тиждень".

На його думку, суд з прав людини лише підтвердить легітимність її вироку.

"На Україну чиниться політичний тиск", - сказав Янукович у своєму офісі у Києві, столиці України.

"Я хочу, щоб люди дивились на проблему Тимошенко з правової точки зору", - сказав Янукович.

Він також прокоментував нові справи та звинувачення проти Тимошенко.

"Злочини, скоєні в різних кримінальних справах, було вчинено за участі Тимошенко. Це не секрет для всього світу – це сталося. Включаючи вбивство Щербаня. Були мотиви", - сказав президент.

Зазначимо, що слідом за справою ЄЕСУ, Юлію Тимошенко можуть судити ще за чотирма кримінальними справами. Про це заявив генпрокурор Віктор Пшонка. За його словами, вже доведено слідством, що більш як 2 млн дол було перераховано з фінансових рахунків фірм, підконтрольних Тимошенко і Павлові Лазаренку на рахунки виконавців вбивства бізнесмена Євгена Щербаня.

Як повідомлялося, член виконкому Ліберальної партії, депутат Верховної Ради Євген Щербань був розстріляний 3 листопада 1996 року в аеропорту Донецька після прибуття з Москви. Злочинці зникли з місця події на автомобілі. Щербань, його дружина і механік померли в результаті отриманих поранень. Бортінженер літака помер у лікарні від вогнепального поранення в шию. Правоохоронні органи відкинули політичну версію вбивства і як основну розробляли кримінальну.

У квітні 2003 року Апеляційний суд Луганської області засудив до довічного ув'язнення вбивцю депутата - Вадима Болотських.

Син Щербаня, депутат Донецької облради Руслан Щербань, на прес-конференції 4 квітня 2012 року заявив, що передав Генпрокуратурі документи про можливу причетність екс-прем'єрів Юлії Тимошенко і Павла Лазаренка до вбивства його батька.

Тимошенко та Лазаренко категорично спростовують свою причетність до вбивства.

Наприкінці травня з'явилася інформація з посиланням на високопоставлене джерело в Генпрокуратурі, що Генпрокуратура готова висунути Тимошенко звинувачення в організації вбивства Щербаня, однак поки що не може цього зробити через хворобу екс-прем'єра.

Захисник Тимошенко: у Януковича були мотиви вбити Щербаня

Головна зацікавлена особа у вбивстві депутата Євгена Щербаня - нинішній президент Віктор Янукович. Про це ЛІГАБізнесІнформ заявив захисник колишнього прем'єр-міністра Юлії Тимошенко Сергій Власенко, коментуючи заяву президента про те, що Тимошенко причетна до вбивства Щербаня.

"У пана Януковича були мотиви вбити Щербаня, тому що через чотири місяці після вбивства він став губернатором Донецької області. При пану Щербаню він би ніколи не став губернатором", - підкреслив Власенко.

За його словами, крім того, майно Щербаня, після його загибелі, дісталося бізнес-партнерам нинішнього українського президента. "Все майно Щербаня пішло Януковичу і його партнерам", - зазначив адвокат.

Крім того, на думку захисника Тимошенко, заява президента "прямо свідчить про те, що він в ручному режимі керує слідством у всіх справах Тимошенко".

"Він знає нюанси, знає, що відбувається в слідстві, незважаючи на те, що кримінальна справа ще навіть не порушена. Це свідчить про те, що він особисто курирує справи проти Юлії Володимирівни", - зазначив він.

Власенко також зазначив, що заява Януковича в інтерв'ю західним ЗМІ "виставляє його в черговий раз клоуном і диктатором в очах усього демократичного співтовариства".

Крім того, у заяві, яку поширила прес-служба партії "Батьківщина", зазначається, що Янукович взяв на себе функції слідства та суду.

"Наступним кроком має стати пряма участь Януковича у допитах та катуваннях Юлії Тимошенко", - йдеться у заяві.

"Фактично Віктор Янукович проголосив обвинувальний вирок на адресу лідера об’єднаної опозиції. І вже не питання, як будуть діяти судді та прокурори в цих справах – височайше замовлення отримано", - зазначають у партії.

"Батьківщина" звертається до "всіх міжнародних спостерігачів, до світової громадськості, до громадян України з проханням не дати ввести себе в оману і дати гідну оцінку горе-президенту, який перейшов межу законності, порядності та моралі".

У БЮТ кажуть, що заява Януковича суперечить Конституції

У "Батьківщині" переконані, що заява Януковича про причетність Тимошенко до вбивства Щербаня прямо суперечать Конституції та презумпції невинуватості.

Партія "Батьківщина" розцінює заяву Президента України Віктора Януковича про причетність екс-прем’єр-міністра України Юлії Тимошенко до вбивства народного депутата Євгена Щербаня як "повний і остаточний крах української юстиції та бодай ілюзії незалежності української прокуратури та судів". Про це йдеться у заяві партії.

"Публічне замовлення на переслідування Юлії Тимошенко вже не замовчується, а афішується. Це новий крок в еволюції диктатури. Янукович взяв на себе функції слідства та суду. Наступним кроком має стати пряма участь Януковича у допитах та катуваннях Юлії Тимошенко", - заявили в "Батьківщині".

"Фактично Віктор Янукович проголосив обвинувальний вирок на адресу лідера об’єднаної опозиції. І вже не питання, як будуть діяти судді та прокурори в цих справах – височайше замовлення отримано" - йдеться у повідомленні.

У "Батьківщині" переконані, що заяви Януковича прямо суперечать Конституції та презумпції невинуватості. "Янукович відверто глумиться над Європою, над законами, над елементарними нормами людської моралі. Україна сьогодні керується за правилами та принципами бандитських "розборок" - переконані в партії.

У зв’язку з цим "Батьківщина" звертається до всіх міжнародних спостерігачів, світової громадськості та громадян України з проханням дати оцінку заявам Януковича.

Повідомляють Новини європейської України
Категорія: Політичні новини | Переглядів: 1007 | Додав: admin | Теги: вбивство Щербаня, янукович, тимошенко | Рейтинг: 0.0/0
Всього коментарів: 0
Додавати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі.
[ Реєстрація | Вхід ]