Пт, 2024-04-26, 13:21
Головна Реєстрація RSS
Вітаю Вас, Гість
Новини минулих днів

14:49
Янукович пообіцяв українцям залишатися послідовним
Інші останні Політичні новини

З нагоди Дня незалежності Янукович звернувся до народу.

Україна залишається вірною європейському вибору, але інтеграція в європейський простір не повинна відбуватися за рахунок втручання у внутрішні справи країни, заявляє Янукович.

"Ми впевнено прокладаємо дорогу до побудови сучасної європейської держави. Але це надзвичайно складний процес. Ми шукаємо свою дорогу до спільноти розвинутих держав, але інтеграція всяку ціну за рахунок втрати незалежності, економічних або територіальних поступок, за рахунок дозволу втручатися у внутрішні справи - такий шлях ми ніколи не сприймали і не сприйматимемо", - сказав він на урочистих зборах з нагоди Дня Незалежності в Києві в п'ятницю, 24 серпня, повідомляє Інтерфакс-Україна.

Янукович зазначив, що свобода і незалежність є головними складовими процвітання України. "Вільна держава, як і вільна людина, може робити помилки, може переживати поразки. Але в нього завжди є шанс на перемогу в майбутньому", - підкреслив він.

Крім того, в своєму виступі глава держави відзначив, що в останні роки Україна відчула жорсткий зовнішній тиск, зіткнулася з економічними труднощами, що стало для неї серйозним випробуванням. При цьому він зазначив, що ці труднощі не унікальні для України в контексті світової економічної кризи.

"Особливість нашої ситуації обумовлена тим, що нинішніми труднощами прагнуть скористатися не тільки зовнішні, але і внутрішні сили, які намагаються заробити політичний капітал на проблемах українського суспільства", - підкреслив президент.

Янукович зазначив, що "деструктивна опозиція" зробить ставку на дестабілізацію і хаос, а мотив їх дій - сховатися від відповідальності за свої минулі помилки. "Заради політичного реваншу вони йдуть на провокації в Україні і за кордоном. Їм більше нічого запропонувати суспільству", - сказав президент.

Як повідомлялося в п'ятницю, 24 серпня, Україна відзначає 21-річчя своєї незалежності. Президента Януковича привітали з Днем незалежності президенти Російської Федерації та США Володимир Путін і Барак Обама, королева Великобританії Єлизавета II, лідер КНР Ху Цзіньтао, глави дванадцяти держав та ін.

Відзначимо, що до охорони порядку в День незалежності в Києві притягнуті 3573 міліціонерів. Раніше голова Запорізької обласної парторганізації "ВО" Батьківщина", народний депутат від БЮТ Валерій Крайній заявив, що із Запорізької області міліція не пропускає автобуси в Київ на святкування Дня незалежності.

Четвертий президент України знову закликає всі політичні сили взяти участь в роботі Конституційної асамблеї

Президент України Віктор Янукович знову закликав усі політичні сили та громадські організації країни взяти участь у роботі Конституційної асамблеї для підготовки нової редакції Основного закону.

"Закликаю всі політичні і громадські сили забути про поточну політичну кон'юнктуру і взяти участь у роботі асамблеї", - сказав він, виступаючи на урочистому зібранні з нагоди Дня Незалежності в п'ятницю, 24 серпня, в Києві.

Янукович переконаний, що Конституційна асамблея забезпечить високий рівень професіоналізму і відкритості процесу підготовки нової редакції Конституції.

Нагадаємо, 17 травня Віктор Янукович підписав указ про створення Конституційної асамблеї.

Конституційна асамблея створена у складі 94 осіб. Головою асамблеї призначено першого президента України Леоніда Кравчука.

Відзначимо, що лише 4,1% українців головною причиною складної соціально-економічної ситуації в Україні вважають недосконалість чинної Конституції .

Президент пообіцяв всебічну підтримку української мови та удосконалення законодавства для інших мов

Держава буде всебічно підтримувати українську мову і забезпечить вільне використання громадянами рідних мов, заявив президент країни Віктор Янукович.

"Ми будемо удосконалювати законодавство про розвиток і застосування інших мов в Україні", - заявив він у п'ятницю, 24 серпня, в Києві на урочистому зібранні з нагоди Дня Незалежності України.

Глава держави також підкреслив, що наріжним каменем нової гуманітарної політики є підтримка єдиної державної української мови для того, щоб на цій мові створювався новий культурний продукт, проводилися наукові дослідження, знімалися фільми.

"Держава буде реалізовувати програму всебічної підтримки української мови", - запевнив він, виступаючи на урочистому зібранні з нагоди Дня Незалежності в Києві в п'ятницю.

Янукович зазначив, що важливим завданням для держави є створення і збереження єдиного культурного простору країни. При цьому він підкреслив, що необхідно дати кожному громадянину України право вільно використовувати свою рідну мову.

Президент вважає, що необхідно забезпечити українській культурі, науці й економіці гідне місце в сучасному глобалізованому світі і для цього потрібно підтримувати прямий діалог між сходом і заходом країни. "Тому я поставив уряду завдання: створити сприятливі умови для вивчення провідних іноземних мов, починаючи від дошкільних навчальних закладів та шкіл до вузів і центрів підвищення кваліфікації", - сказав він.

Інтеграційні процеси в СНД не залишаться поза увагою України, заявляє президент Віктор Янукович.

"Нам необхідно всебічно розвивати співпрацю з нашими партнерами по СНД. Адже саме там знаходиться найбільший ринок для українських товаровиробників, тому ми не повинні залишати поза увагою інтеграційні процеси, які там відбуваються", - сказав Янукович на урочистому зібранні з нагоди Дня Незалежності в п'ятницю, 24 серпня, в Києві, передає Інтерфакс-Україна.

Як повідомлялося, 8 серпня президент Янукович підписав закон "Про засади державної мовної політики", а також доручив Кабінету міністрів створити робочу групу для розробки пропозицій щодо вдосконалення законодавства про порядок застосування мов в Україні.

Глава держави: Україні потрібна легітимна влада, тому вибори повинні пройти чесно

Для продовження реформ країні потрібна легітимна влада, тому вона зацікавлена ​​в проведенні чесних і демократичних парламентських виборів, заявляє президент України Віктор Янукович.

Виступаючи на урочистому зібранні з нагоди Дня Незалежності в п'ятницю, 24 серпня, в Києві, Янукович висловив упевненість, що нинішні парламентські вибори стануть "відправним пунктом для кардинальних змін в українському суспільстві".

"Вибори повинні пройти чесно і у відповідності до законодавства. Реформам необхідна легітимна представницька влада. Заважати її формуванню, блокувати та зривати цей процес можуть тільки вороги поновлення нашої держави", - сказав президент.

Крім того, глава держави запевнив, що має намір робити все необхідне для забезпечення реалізації курсу перетворень в країні.

Нагадаємо, 18 серпня Центральна виборча комісія зареєстувала 5771 кандидата в народні депутати Верховної Ради. Проведення чергових парламентських виборів в Україні заплановано на 28 жовтня 2012 року.

Повідомляють Новини європейської України
Категорія: Політичні новини | Переглядів: 1066 | Додав: nowyny | Теги: Європа, інтеграція | Рейтинг: 0.0/0
Всього коментарів: 0
Додавати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі.
[ Реєстрація | Вхід ]