Чт, 2024-03-28, 12:59
Головна Реєстрація RSS
Вітаю Вас, Гість
Новини минулих днів

13:49
Янукович просив Меркель викупити Тимошенко за 7 мільярдів, а Ющенко крав держкошти - Рибачук
Інші останні Політичні новини
Президент Віктор Янукович пропонував канцлеру Німеччини Ангелі Меркель "викупити" екс-прем'єра Юлію Тимошенко за 7 мільярдів доларів. Про це розповів Олег Рибачук, один із засновників руху "Чесно", передає "Острів".

Він розповів, що негативний імідж Януковича формується в тому числі й на зустрічах з першими особами. Так він розповів про одну із зустрічей з Меркель. За словами Рибачука, на зустрічі Янукович сказав: "Ну, хочете Тимошенко, тоді заплатіть, вона ж вкрала 14 мільярдів, так ми віддамо її за половину ціни".

"Це інформація від помічника Меркель. Хтось із товаришів регіональних переконав Януковича, що Тимошенко вкрала й вивела в Євросоюз 15 мільярдів доларів. Звідки цифра така - хрін його знає. І Янукович був шляхетний, він запропонував Меркель за півціни її викупити. І мені радник Меркель розповів, що вона довго приходила до тями, а коли отямилася, перестала з ним вітатися", - розповів Рибачук.

Рибачук відзначив, що знає про цю історію від "декількох достовірних джерел, яким він може довіряти", "це німці з політичного кабінету Меркель".

Він також нагадав ще одну історію, коли після зустрічі держсекретаря Гілларі Клінтон з Віктором Януковичем у лютому цього року, вона заявила, що на переговорах був поганий перекладач, і український президент не розумів, що йому кажуть.

"Про це я знаю з американських джерел. Це відомий факт", - додав Рибачук.

"Не можна на зустрічах тет-а-тет говорити відкрито неправду або обіцяти й не виконувати. У мене одна мета - пояснити, чому він нерукоприкладний у Європі", - резюмував Рибачук.

Також Рибачук розповів про роки правління попереднього президента Віктора Ющенка.

"З Ющенком відбулася трансформація. Наприклад, він став вважати, що фінансування держуправління справами - це фінансування його і його сім'ї. І в мене з ним на цьому грунті виник перший конфлікт", - заявив Рибачук.

"Ющенко не вважав своєю місією робити якісь фундаментальні зміни. Він вважав, що він повинен прибрати режим Кучми і дати людям, як він говорив, свободу. Його улюблені вирази: "Я дав вам по буханці хліба кожному"; "Я взяв всіх , хто був поруч зі мною "(а були різні люди);" Я всім дав роботу, всім дав посади ". І ось зараз, коли він говорить про свій новий проект -"Я знову своїй нації даю можливість, і потім щоб нація не казала, що в неї не було вибору". Такі слова змушують засумніватися, що у людини є адекватна реакція", - вважає Рибачук.

Рибачук сказав, що скоріш за все Ющенко домовився про співпрацю з Януковичем.

"Така домовленість була і з Кучмою. Хоча, в той момент, коли б я знав про це, я б не працював з Ющенком. Це я вже зараз аналізую події. Якась певна мудрість в цьому є, бо не може бути так , як у нас зараз, коли твій основний конкурент, програючи вибори, потрапляє за грати за, м'яко кажучи, надуманих причин. Ющенко говорив одну річ, це відома його фраза, що "з Януковича я зможу зробити українця, а з Тимошенко - ніколи" . І мені однозначно зрозуміло, що з Януковичем Ющенко набагато комфортніше, простіше спілкуватися. Правда, зараз він набагато критичніший до Януковича, але знову "заради своєї нації" він зустрічається з ним, живе два роки на казенній дачі - теж заради нації"- говорить Рибачук.

Він вважає, що найбільша загроза для Януковича - "це колапс системи, яка зараз штучно тримається".

"Нацбанк зараз штучно утримує курс, обмінний і інфляційний. Грошей немає. Обіцянки є, ось тисячі Януковича є, а грошей немає. Це така реальність. Країна реально - банкрут!"

Нагадаємо, в квітні цього року депутат Європейського парламенту від німецької Партії зелених Вернер Шульц зробив цікаву заяву про те, що Янукович просив за голову Тимошенко 300 млн євро.

"Існує інформація, за якою Янукович пропонував канцлеру Меркель звільнити Тимошенко, якщо та виплатить 300 млн євро. Європейської комісії запропонували звільнити екс-прем'єра, якщо до угоди про асоціацію включати пункт про членство. Це - торгівля людьми на високому рівні. На це ні Німеччина , ні ЄС не пішли ", - сказав він.

А під час травневого саміту НАТО в Чикаго канцлер Німеччини Ангела Меркель відмовилася спілкуватися із президентом України Віктором Януковичем. Так, стоячи в кулуарах, Янукович розмовляв з кількома політиками, коли повз нього пройшла Меркель. Німецький лідер, хоч і торкнулася українця через помітну тисняву в залі, не стала зупинятися й, лише кивнувши - чи то йому, чи то чоловікові, який стояв поруч, пройшла далі.


Повідомляють Новини європейської України
Категорія: Політичні новини | Переглядів: 983 | Додав: adminA | Теги: янукович, ющенко, тимошенко, Меркель, Рибачук | Рейтинг: 0.0/0
Всього коментарів: 0
Додавати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі.
[ Реєстрація | Вхід ]