Пт, 2024-03-29, 15:10
Головна Реєстрація RSS
Вітаю Вас, Гість
Новини минулих днів

09:55
Яресько запевняє, що Україна незабаром подолає кризу
Інші останні Економічні новини

Вкладення в Україну є надійними інвестиціями, адже нинішня українська криза - це лише тимчасове явище, яке незабаром зміниться економічним зростанням. Таку думку в інтерв’ю телеканалу France 24 висловила міністр фінансів України Наталія Яресько.

"Інвестиції в Україну надійні, адже нинішні проблеми в країні мають тимчасовий характер і ми їх подолаємо. У нас є новообраний демократичний президент та парламент, парламентська коаліція із конституційною більшістю, а також готовий та охочий уряд", - сказала Яресько.

За її словами, ще більше значення для успішного розвитку країни має досвідчене громадянське суспільство.

"Ми маємо громадянське суспільство, що за останні роки пройшло через неймовірні випробування, починаючи від Революції Гідності і аж до цієї війни", - зазначила міністр фінансів.

Вона додала, що пересічні українці також вимагають реформ і уряду не залишається нічого іншого, як втілювати їх.

"Українці хочуть європейського стилю життя, європейського принципу верховенства права, хочуть бачити боротьбу з корупцією. Все, що ми робимо – це вимоги суспільства. Іншого вибору немає", - наголосила Яресько.

Також голова Мінфіну розповіла, на що Україна витратить іноземні кредити.

"Нам необхідний достатній фінансовий ресурс від наших міжнародних партнерів, аби повернути на ринок впевненість, відновити резерви НБУ, подбати про зовнішні борги та дати "подушку" для продовження структурних реформ, що вже розпочалися", - сказала Яресько.

За її словами, точної суми необхідної Україні фінансової підтримки назвати неможливо, адже підрахунки грунтуються на складних до передбачення ситуаціях.

"Сама сума не настільки важлива, як те, аби вона надійшла вчасно, і ми могли негайно відновити впевненість", - підсумувала міністр фінансів.

Яресько сказала, чому Україні так важко вийти з кризи

Тривала війна, борги попереднього корупційного режиму та повільний темп реформ - три причини, що ускладнюють вихід України із економічної кризи. Про це розповіла міністр фінансів України Наталія Яресько.

"Фінансова криза в Україні досить сильна через поєднання трьох причин. По-перше, війна, за яку ми платимо не лише людськими життями, але й фінансово, фактично субсидуючи електроенергію та газ для того регіону. Ми також втратили 20% економіки, тож перебуваємо у поганій ситуації", - сказала Яресько.

За її словами, окрім викликаних війною проблем, існують також інші, що гальмують розвиток України.

"Ми успадкували спадщину попереднього корупційного режиму, який додав країні близько 40 млрд дол. боргів. Також роками темп реформ не дозволяв привести країну у той стан, коли вона була б готова відповісти на нинішні виклики", - зазначила міністр фінансів.

Міністр фінансів розповіла, чому світ має фінансово підтримати Україну

Міжнародна спільнота має надати Україні фінансову допомогу, аби підтримати її у боротьбі за основоположні гуманітарні цінності. Про це розповіла міністр фінансів Наталія Яресько.

"Ця допомога - розподіл тягаря. Україна несе тягар воєнних витрат, платить за захист Європи та її основоположних принципів, на яких Європі вдавалося комфортно жити після завершення Другої світової війни – Гельсінські принципи територіальної єдності та суверенітету", - сказала Яресько.

За її словами, Україна платить за це дуже високу ціну, "як людськими життями, так і територією і фінансовими ресурсами".

"Ми просимо наших партнерів про підтримку. Не безоплатну допомогу, а підтримку кредитами, що дозволять подолати нинішній складний період", - наголосила міністр фінансів.

Вона також нагадала, що багато країн вже внесли свій вклад у підтримку України та продовжують це робити.

"Ми вже почули про виділення США додаткових кредитних гарантій на 2 млрд дол., очікуємо 1.8 млрд. від ЄС, 500 млн євро від Німеччини, Японія оголосила про фіскальний пакет на 300 млн дол. Ми по-троху накопичуємо необхідні фінанси, але хотіли б просуватися у цьому питанні швидше", - підсумувала Яресько.

Повідомляють Новини європейської України
Категорія: Економічні новини | Переглядів: 777 | Додав: adminA | Теги: україна, яресько, подолання кризи | Рейтинг: 0.0/0
Всього коментарів: 0
Додавати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі.
[ Реєстрація | Вхід ]