Пт, 2024-04-19, 07:16
Головна Реєстрація RSS
Вітаю Вас, Гість
Новини минулих днів

11:29
"Їжу" для мозку готують у новоствореному видавництві - директор "Смолоскипу" видає книгу про те, як добре писати
Інші останні Культурні новини

У листопаді в новоствореному українському видавництві "Pabulum" з’явиться книга відомого літературознавця і видавця, а віднедавна ще й в.о. директора Українського інституту книги, Ростислава Семківа "Як писали класики".

Фактично, це збірка практичних порад від письменників-класиків про те, як писати добре, і що таке якісна література, повідомляється на сторінці видавництва у Facebook.

"Серед визнаних письменників є ті, котрі вирішили поділитися секретами свого успіху й написали книжки про те, як писати добре. Наше видання підсумовує погляди на художню творчість мегапопулярних Агати Крісті, Джорджа Орвелла, Рея Бредбері, Курта Воннеґута, а також ближчих до нас у часі Мілана Кундери, Маріо Варґаса Льйоси та Умберто Еко. Чому вони писали? Як вони писали? Й чому насправді стали успішними?", — йдеться в анотації до книги.

Уже після 15 листопада видання можна буде побачити на полицях книгарень.

Ростислав Семків – автор, літературознавець, критик, перекладач, директор видавництва "Смолоскип", доцент кафедри літературознавства Києво-Могилянської Академії. Нещодавно Семків став виконувачем обов'язків директора Інституту книги, завдання якого підтримувати авторів, поширювати книги та знайомити європейське суспільство з українськими книжками.

Засновниками видавництва "Pabulum", яке випускатиме нон-фікшн книжки для розвитку й натхнення, є Дмитро Стретович та Ірина Осадчук.

Назву було обрано невипадково, у перекладі з латині це означає "їжа для мозку". Видавництво планує видавати справді корисні книжки, які даватимуть читачу практичну користь і власне "їжу" для розуму.

"Розвивати і надихати — це, фактично, наш і слоган, і ніша на ринку, і тематичний напрямок, і зобов’язання перед читачами. Ми пропонуватимемо книжки, які будуть не лише цікаві, а й корисні, нестимуть практичні знання, які надалі можна використати для власного розвитку", — розповіла співзасновниця і головна редакторка видавництва Ірина Осадчук.

За словами видавців, важливим для них є не лише змістове наповнення, а книжковий продукт комплексно — якісна редактура, красивий дизайн і верстка, якісне поліграфічне виконання.

Одним зі своїх завдань "Pabulum" бачить розвиток питомо українського нон-фікшн, який би писали українські автори.

"Ми хочемо дати поштовх нашим авторам писати цікавий нон-фікшн, популяризувати не лише перекладну літературу, а й український нон-фікшн. Упевнені, в нас є багато хороших авторів, які здатні писати цікаві та корисні не лише художні книги, а й тексти практичного спрямування", — переконаний співзасновник і директор видавництва Дмитро Стретович.

Зауважимо, що Дмитро Стретович є також співорганізатором Центру літературної освіти - організації, що здійснює освітні програми у сфері літератури, книжкової та редакторської справи, літературного менеджменту - та координатором літературного клубу "Маруся".

Повідомляють Новини європейської України
Категорія: Культурні новини | Переглядів: 812 | Додав: adminA | Теги: книга про те, як добре писати, їжа для мозку, директор Смолоскипу | Рейтинг: 0.0/0
Всього коментарів: 0
Додавати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі.
[ Реєстрація | Вхід ]