Сб, 2024-04-20, 08:13
Головна Реєстрація RSS
Вітаю Вас, Гість
Новини минулих днів

09:29
Кабінет міністрів розрахував три сценарії розвитку
Інші останні Економічні новини

Кабінет міністрів розрахував три сценарії розвитку економіки України на 2015 рік – поганий, гірший і найгірший. Відповідні прогнози записані в урядовій постанові №76, що з'явилася на сайті Кабміну.

Найкращий із песимістичних сценаріїв передбачає падіння ВВП на 5,5% та інфляцію 26,7%. Другий сценарій передбачає падіння ВВП на 8,6% та 38,1% інфляції. У найгіршому – падіння ВВП складає 11,9% та 42,8% інфляції.

Водночас Кабмін своїм розпорядженням затвердив План заходів з виконання Програми діяльності уряду, стратегії сталого розвитку "Україна-2020" та Коаліційної угоди у 2015 році.

Результатом виконання Плану стане стабілізація економіки, радикальна дерегуляція підприємницької діяльності, створення привабливого бізнес-клімату, реальна боротьба з корупцією, створення прозорої системи держзакупівель, ефективне управління державною власністю, поступова децентралізація державної влади, укріплення обороноздатності нашої держави, закладення основ для досягнення справжньої енергетичної незалежності. На цьому наголосив міністр економічного розвитку і торгівлі України Айварас Абромавичус, передає прес-служба Кабміну.

"Нарешті є документ, конкретний покроковий з чітким описом завдань, який повністю узгоджений з усіма міністерствами, 200 сторінок - там все дуже конкретно прописано: які реформи, хто відповідальний, і в які терміни це все потрібно зробити. До речі, до компетенції Мінекономрозвитку відноситься десь 45% всіх завдань. Так що будемо діяти", - сказав Абромавичус.

Отож, буде забезпечена реалізація кожного із завдань, визначених стратегічними документами. Також передбачено розроблення низки державних програм (передусім у сфері оборони, енергетики, розвитку культури, молодіжної політики). Усе це є основою для того, аби в 2016 році відновився притік в Україну іноземних інвестицій і зросла активність вітчизняного бізнесу, наголошують у Кабміні та прогнозують економічне зростання вже наступного року.

Проект розпорядження буде доопрацьовано з урахуванням зауважень і пропозицій, висловлених під час засідання уряду. Його тексту ще не оприлюднили.

Нагадаємо, Міжнародний валютний фонд оцінює падіння економіки України в 2014 році на рівні 6,9%, і прогнозує падіння економіки країни в 2015 році на рівні 5,5%. Про це йдеться в проекті Меморандуму між Україною і МВФ. Крім того МВФ прогнозує інфляцію в Україні в 2015 році на рівні 25% з подальшим її уповільненням до 10%.

Як повідомлялося, у лютому Кабінет міністрів затвердив меморандум співпраці з ключовим кредитором – Міжнародним валютним фондом терміном на 4 роки і з використанням механізму розширеного фінансування (Extended Fund Facility) з обсягом фінансування 17,5 млрд дол.

Нова програма замінить чинну дворічну програму stand-by з обсягом фінансування 17 млрд дол.

Повідомляють Новини європейської України
Категорія: Економічні новини | Переглядів: 875 | Додав: adminA | Теги: кабінет міністрів, три сценарії розвитку | Рейтинг: 0.0/0
Всього коментарів: 0
Додавати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі.
[ Реєстрація | Вхід ]