Вт, 2024-04-16, 15:29
Головна Реєстрація RSS
Вітаю Вас, Гість
Новини минулих днів

20:54
Карпюка і Клиха засудили до 22,5 і 20 років ув'язнення
Інші останні Новини з регіонів України

 Суддя Верховного суду Чечні Вахіт Ісмаїлов засудив Миколу Карпюка до 22,5 року ув'язнення в колонії суворого режиму, Станіслава Клиха - до 20 років ув'язнення.

Про це на своїй сторінці у Facebook написав позаштатний журналіст "Радіо Свобода" Антон Наумлюк.

За його словами, обидва українці підписали заяву про подання апеляції на рішення суду.

Інформацію про вирок Карпюку і Клиху підтвердив також адвокат українців Ілля Новіков.

"Вирок Карпюку 22,5 роки, Клиху - 20 років. Але як ми вчора з'ясували, іноді ці слова на папері значать менше, ніж нічого", - написав він на своїй сторінці у Twitter.

Як повідомили в прес-службі суду, перші 10 років Карпюк повинен провести у в'язниці, а Клих - перші 9 років, потім обидва - в колонії суворого режиму, передає "Интерфакс-Юг".

Міністерство закордонних справ України засудило і назвало ганебним вирок Верховного суду Чечні громадянам України Карпюку та Клиху.

"Ганебний вирок рос. суду за сфабрикованою справою М.Карпюка і С.Клиха. Рішуче засуджуємо і боремося далі для звільнення укр. політв'язнів", - написала у своєму акаунті в Twitter речниця МЗС України Мар'яна Беца.

Коментуючи винесення цього вироку, міністр закордонних справ України Павло Клімкін у своєму акаунті Twitter написав: "Росія звільнила Савченко , але тут же засудила Карпюка і Клиха. Ось і вся російська політика щодо наших політв'язнів ... ".

Як повідомлялося, на суді в Чечні на процесі у справі Карпюка і Клиха прокурори вимагали призначити підсудним покарання у 22,5 і 22 роки позбавлення волі відповідно.

Нагадаємо, 19 травня присяжні на суді в Грозному назвали версію обвинувачення доведеною. Але при цьому заявили, що на поблажливість заслуговує лише Станіслав Клих.

Російське обвинувачення ставить за провину Карп'юку та Клиху вбивство 30 військовослужбовців і замах на життя ще 15 солдатів, які вони нібито вчинили в складі загону "Вікінг" з 31 грудня 1994 року по 5 січня 1995 року в Грозному. Під час слідства до двох українців довго не допускали адвокатів, консула, їх катували.

МЗС України засудило вердикт присяжних російського суду, а президент Петро Порошенко доручив зробити все задля звільнення Карп'юка та Клиха.

Повідомляють Новини європейської України
Категорія: Новини з регіонів України | Переглядів: 741 | Додав: adminA | Теги: 22, Карпюк, Клих, Суд, 5 і 20 років ув'язнення | Рейтинг: 0.0/0
Всього коментарів: 0
Додавати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі.
[ Реєстрація | Вхід ]